0
Winkelmand
Maatschappelijke betrokkenheid - headervisual
Maatschappelijke betrokkenheid

Veel aandacht voor maatschappelijke betrokkenheid

Coop is een maatschappelijk betrokken organisatie. Als coöperatie staan we midden in de maatschappij en hebben we veel aandacht voor de nabije omgeving en maatschappelijke thema’s. Onze supermarkt wil klanten niet alleen geweldige supermarkten bieden, maar ook bijdragen aan de leefbaarheid in de buurt.
Statiegeldactie Coop

Statiegeldacties

Al jarenlang zamelt Coop door middel van statiegeldacties geld in voor goede doelen. Klanten kunnen bij het inleveren van hun lege flessen hun statiegeld doneren aan een goed doel.
 
De opbrengst van de statiegeldacties wordt door Coop verdubbeld. Met de acties is in totaal al meer dan 1,6 miljoen euro opgehaald.
Rode kruis Coop

Samenwerking met Rode Kruis

Coop en het Rode Kruis werkten in het najaar van 2015 nauw samen. Samen met onze klanten zamelden we maar liefst 152.000 euro in voor het speciaal opgerichte Coop Rode Kruis Fonds.
 
Lokale afdelingen van het Rode Kruis kunnen een beroep doen op het Coop Rode Kruis Fonds wanneer zij activiteiten organiseren om de zelfredzaamheid van mensen in de buurt van Coop-winkels te vergroten.
Johan Cruyff Foundation Coop

Samenwerking met Johan Cruyff Foundation

In 2015 organiseerden we samen met de Johan Cruyff Foundation, Arla Foods en Unilever de Doekoe-actie. Tijdens deze actie konden klanten sparen voor sport- en spelmaterialen voor 650 deelnemende basisscholen uit de buurt. De scholen ontvingen in totaal voor ruim 200.000 euro aan materialen. Ook wonnen tien scholen een Schoolplein14, een sportief en uitdagend schoolplein van de Johan Cruyff Foundation. Met de actie toonden we onze betrokkenheid bij de scholen en stimuleerden we kinderen om meer te bewegen. In 2016 zetten we de samenwerking met de Johan Cruyff Foundation voort.
Coop en gezondheid

Gezondheid

Ook gezondheid is een belangrijk maatschappelijk thema waaraan we aandacht willen besteden. Zo namen we in februari 2015 deel aan de Maand van de gezondere voeding. We stimuleerden in deze maand klanten om te kiezen voor gezondere voeding.

Ook besteedden we in dertig winkels aandacht aan de Dag van de Diëtist. Een diëtist beantwoordde hierbij in de winkels vragen over (gezonde) voeding en gaf informatie.

Lokale samenwerkingen Coop

Lokale samenwerkingen

Onze supermarkten zijn betrokken bij de omgeving van hun winkels. Zo sponsoren veel winkels lokale (sport)verenigingen en initiatieven.