0
Winkelmand
header mandarijnen bewaarwijzer

Mandarijnen bewaren en bereiden

Lekker een mandarijntje pellen tijdens je pauze? Van mandarijnen kun je op allerlei momenten genieten. Deze citrusvrucht is in Nederland dan ook enorm populair. Maar hoe weet je of mandarijnen nog goed zijn? En zijn er recepten waarin je mandarijn kunt gebruiken?

Zijn mandarijnen gezond?

Het broertje van de sinaasappel, de mandarijn, bevat ook veel vitamine C. Wat óók helpt voor de aanmaak van je rode bloedcellen. Mandarijnen zijn een goede bron van kalium, wat een hoge bloeddruk voorkomt. En, ook niet geheel onbelangrijk: mandarijntjes dragen bij aan een gezonde en stralende huid.

Waar moet ik op letten bij het kopen mandarijnen?

Bij mandarijnen moet de schil glanzen en moet je geen schimmels of rimpels zien. Aan de schil kun je zien hoe rijp de mandarijn is, hoe losser de schil, hoe rijper.

Mandarijnen product photo

Mandarijnen

1.5 kg

3,29
0

Wanneer is het mandarijnen seizoen?

Je kunt mandarijnen het hele jaar kopen in de supermarkt. Deze vruchten komen vooral uit Griekenland, Marokko, Spanje en Brazilië.

Hoe moet je mandarijnen schoonmaken?

Mandarijntjes kan je makkelijk pellen met de hand. Je drukt je nagel door de schil en trekt deze er af. Dan kan je de partjes los eten. Let wel goed op pitjes, die zitten in sommige soorten.

Recepten met mandarijnen

Mandarijntjes zijn lekker gezond als tussendoortje en ze zijn ook superlekker als zoete afwisseling in gerechten. Denk aan salades, tussendoortjes of toetjes:

Hoe moet je mandarijnen bewaren?

Het beste bewaar je mandarijnen op een koele donkere plek, rond de 12-15 graden. Mandarijnen zijn dan ongeveer 10 dagen goed. Het invriezen van mandarijnen is geen aanrader. Vaak wordt de mandarijn zacht en komt de smaak te vervallen. Toch invriezen? Pel de mandarijn eerst en bewaar de mandarijn in stukjes

mandarijn recept

Meer mandarijnen recepten

Je kan natuurlijk mandarijnen uit het vuistje eten, maar er is veel meer mogelijk met deze vrucht. Combineer mandarijnen met witlof, mozzarella of verwerk het in lekkere nagerechten. Meer mandarijnen recepten bekijken? Klik dan hier!

Bekijk recepten