0
Winkelmand
header eten minder pittig maken

6 manieren om je eten minder pittig te maken

Uitgeschoten met de sambal of toch iets te veel chilipeper gebruikt? Geen zorgen! Je eten is niet direct verknoeid. Met deze ingrediënten kun je pittig eten minder pittig maken.

1. Maak je eten minder pittig met zuivel

Voor sommigen kan het eten niet pittig genoeg, maar als je je gerecht toch minder pittig wilt maken, dan zijn melkproducten je beste vriend! Denk aan melk, yoghurt, (kook)room of crème fraiche. Kijk welk product het beste past bij je gerecht.

2. Gebruik suiker om de pittige smaak te verminderen

Suiker kan de pittige smaak weer in evenwicht brengen. Niet alleen pure suiker, maar ook honing, zoete sojasaus of tomaten. Tomaten zijn van nature namelijk zoet. En mooi meegenomen: je kunt ze aan heel veel gerechten toevoegen.

3. Meng limoensap of balsamicoazijn door je gerecht

Niet alleen iets zoets, maar ook iets zuurs kan een té pittige smaak doen verdwijnen. En door iets zoets én zuurs toe te voegen verdubbel je zelfs het effect! Meng wat limoensap of balsamicoazijn door je gerecht en je zult merken dat de pittige smaak afneemt.

4. Voeg pindakaas toe om de pittige smaak te nuanceren

Pindakaas helpt niet alleen fantastisch tegen kauwgom: het kan ook je té pittige maaltijd van de ondergang redden. Natuurlijk moet de pindakaas wel bij de smaken van je gerecht passen. Maak je een stoofschotel, curry of soep? Dan kun je prima een lepel pindakaas toevoegen. De smeuïge smaak van pindakaas zal je gerecht zelfs nóg beter laten smaken! Vergeet niet om te vragen of iemand een notenallergie heeft.

5. Neutraliseer de smaak met zetmeel

Je kunt zetmeel gebruiken om de smaak van je gerecht te neutraliseren. Zetmeel zit onder andere in granen, zoals rijst en pasta, maar ook tarwe of maïs. Maar ook  koolhydraatrijke groenten zoals aardappelen, wortelen of peulvruchten bevatten zetmeel en zijn, zolang ze bij je gerecht passen, prima te gebruiken.

6. Probeer eens een blokje bouillon

Is je soep te pittig? Een blokje bouillon kan wonderen verrichten. Voeg ook nog wat extra ingrediënten toe die je al hebt gebruikt. En dan hebben we het natuurlijk niet over de pepers!

Limoenen

3 stuk(s)

1,39
0

Maggi Bouillon groente

8 stuk(s)

0,95
0

Melkan Kookroom 20% vet

250 ml

0,64
0

Van Gilse Kristalsuiker

1 kg

0,71
0

Zuivelmeester Magere yoghurt

1 l

0,85
0

g'woon Penne rigate

500 g

0,61
0

g'woon Pindakaas

350 g

1,89
0