0
Winkelmand

Velp, 21 april

Na sterk 2015 goede start Coop in jubileumjaar 2016

2015 was voor Coop een jaar van groei en een jaar waarin volop geprofiteerd werd van eerdere investeringen. De concernomzet nam in 2015 met € 61 miljoen toe tot een totaal van € 920 miljoen, een groei van 7%. Vooral door de toevoeging van per saldo 13 nieuwe winkels verstevigde Coop zijn marktpositie. In 2016 bestaat Coop 125 jaar en staat de formule sterker dan ooit. In de eerste periode (15 weken) van dit jaar werden acht nieuwe supermarkten geopend en groeide de consumentenomzet met 6%, wederom stevig boven de marktgroei (2,1%: bron IRi).

2015 was voor Coop een jaar om buitengewoon trots op te zijn. Het totale winkelbestand nam toe met 13 supermarkten en ook bestaande winkels werden omgebouwd naar de nieuwe stijl van Coop. Coop startte bovendien een pilot met de stadsformule Coop Vandaag in Rotterdam. De omvangrijke investeringen in de nieuwe logistieke structuur en centrale slagerij, wierpen in 2015 hun vruchten af. Ook werd er volop geïnvesteerd in de versafdelingen en het versassortiment. Dat resulteerde in een flinke stijging in het GfK Versrapport. De nettowinst verdubbelde naar € 5,2 miljoen (in 2014: € 2,6 miljoen). Het eigen vermogen van Coop groeide van € 107 miljoen naar € 112 miljoen en de operationele kasstroom verbeterde met 30%. De solvabiliteit nam toe van 33% tot 35%.

125 jaar jong
Coop opende het nieuwe jaar sterk. In de eerste periode (15 weken) groeide de omzet zowel identiek als door acquisities totaal met 6%. Coop opende dit jaar alweer acht nieuwe supermarkten in Groesbeek, Hilvarenbeek, Schiedam, Arnhem, Doetinchem, Hengevelde, Schimmert en Maasbree. Daarnaast werd een aantal bestaande winkels gereloceerd of omgebouwd en gemoderniseerd, onder andere in Doetinchem, Waardenburg en Heeswijk-Dinther. De eind 2015 gestarte pilot met stadsformat Coop Vandaag wordt later dit jaar geëvalueerd, gericht op grootstedelijke uitrol. Coop bestaat in 2016 maar liefst 125 jaar. Dit jubileum wordt groots gevierd met klanten, medewerkers en partners. Hoogtepunt vormt een groot oranjegekleurd muziekfeest ‘Coop in Concert’ op zaterdag 18 juni aanstaande in het GelreDome in Arnhem.

Blijf op de hoogte van het laatste Coop-nieuws

Coop is volop in ontwikkeling! We houden je graag op de hoogte van het nieuws binnen onze organisatie. Bekijk onze persberichten over nieuwe producten, acties en andere activiteiten en mijlpalen.

Voor persvragen kun je contact opnemen met:

Afdeling Communicatie
026-7999723
communicatie@coop.nl