0
Winkelmand
1

Het Coop Rode Kruis Fonds helpt!

Al jaren werkt Coop samen met het Rode Kruis. Het Rode Kruis wil, net als Coop, de onderlinge betrokkenheid van buurtgenoten vergroten en voorkomen dat iemand er in tijden van nood alleen voor staat. Samen met onze klanten zamelen we daarom via verschillende acties, zoals de statiegeldactie, geld in voor het Coop Rode Kruis Fonds. Daarmee financieren we projecten die de veiligheid vergroten en leefbaarheid in de buurt versterken. Zo tonen we als coöperatieve supermarktorganisatie onze lokale betrokkenheid en laten we zien: samen maak je ’t verschil!

EHBO-kennis kan levens redden

Samen met het Rode Kruis en onze klanten hebben we ons de afgelopen tijd ingezet voor lokale EHBO-cursussen. Want EHBO-kennis is voor iedereen van levensbelang. Onder meer dankzij het statiegeld dat jij doneerde en dat wij verdubbelden, hebben zo’n 1000 klanten een gratis EHBO-cursus kunnen volgen tussen de schappen van ruim 80 Coop-winkels!

Doe mee voor een AED

Doe mee voor een AED in de buurt

We zamelen ook geld in om bij al onze winkels zonder AED er één te realiseren. Ook daarmee maken we de buurt veiliger. In december 2019 worden de eerste 50 AED’s aan de buitenkant van Coop-supermarkten geplaatst, zodat deze 24/7 beschikbaar zijn voor de hele buurt. Natuurlijk sparen we de komende tijd door om alle ruim 315 Coop-winkels van een AED te voorzien.

Fred Bosch, Algemeen Directeur Coop Supermarkten, gaf samen met Joke van Lonkhuijzen, Directeur Nationale Hulp en Verenigingsmanagement van het Nederlandse Rode Kruis, en ondernemer Niek Slomp van Coop Dunnink in De Wijk, het startsein voor de uitrol van honderden AED’s door de eerste AED te plaatsen. 

Water helpt!

Water helpt!

Niet alleen met de statiegeldactie zamelen we geld in voor het Coop Rode Kruis Fonds. Ook de Vitaminedeal tijdens de Huishoudbeurs en de Kanzi appel-actie in alle Coop-winkels leverden geld op. Net als onze Water helpt!-actie. In de zomer van 2019 verkochten we in al onze winkels een speciaal flesje water. Per verkocht flesje doneerden we € 0,10 aan het Coop Rode Kruis Fonds.

MVO-verslag

Meer weten over hoe we samen met klanten, leveranciers en andere stakeholders het verschil hebben gemaakt op het gebied van lokale betrokkenheid, het bevorderen van een gezonde levensstijl, duurzaam inkopen, het verlagen van milieu-impact en goed werkgeverschap?

Bekijk het MVO-verslag