0
Winkelmand
header samen tegen verspilling

Samen tegen verspilling

Bij Coop houden we ons altijd bezig met het tegengaan van verspilling. Wij gaan in gesprek met leveranciers en producenten en in gesprek met jullie, onze klanten. Dat zien we als onze maatschappelijke taak.

Wij kijken bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van nieuwe verpakkingen naar het gebruik van minder plastic, of juist verpakkingen die 100% te recyclen zijn. Maar we letten ook voedselverspilling, want niemand wil eten weggooien. En wij helpen graag om dat te voorkomen. De afgelopen jaren hebben wij al een flink aantal maatregelen genomen, die delen we hier met jullie. En we zijn nog niet klaar. Ook in 2021 zijn we met verschillende initiatieven bezig om verspilling tegen te gaan.

samen voor minder plastic

Samen voor minder plastic

We verbruiken met z’n allen heel veel plastic. Onze ledenraad, die bestaat uit klanten, gaf aan dat het verminderen van plastic gebruik een prominent aandachtspunt moest zijn voor onze winkels. Terecht. Daarom hebben we een aantal verpakkingsmaterialen aangepast, zoals bij onze snoeptomaatjes, kruidenplanten en gehakt. 

Lees meer

samen tegen voedselverspillng

Samen tegen voedselverspilling

De cijfers van het Voedingscentrum liegen er niet om: per Nederlander verspillen we jaarlijks ruim 34 kilo eetbaar voedsel, goed voor zo’n 120 euro per persoon. En tel je alle huishoudens bij elkaar op, dan gooien we met z’n allen 590 miljoen kilo eten weg. Hartstikke zonde! Daarom hebben wij bij Coop de afgelopen jaren al een flink aantal maatregelen genomen tegen voedselverspilling. 

Lees meer

Meer suggesties?

Heb jij een suggestie voor onze organisatie of een tip waarmee we verspilling kunnen tegengaan? Wij horen heel graag van je! Stuur een e-mail naar communicatie@coop.nl.