0
Winkelmand
header samen tegen voedselverspilling

Samen tegen voedselverspilling

Het voorkomen van voedselverspilling staat al lange tijd hoog op onze agenda. Ook hiermee zijn we volop aan de slag. Denk bijvoorbeeld aan kleinere verpakkingen vleeswaren √©n de losse eieren en snoeptomaatjes in onze winkels. Maar ook hebben we andere initiatieven die voedselverspilling tegen gaan, zo redden we met Too Good To Go maaltijden die anders in de afvalbak belanden en kijken we samen met onze klanten naar innovaties en initiatieven om voedselverspilling tegen te gaan. Hieronder zie je een aantal van onze initiatieven tegen voedspelverspilling.

minder voedselverspilling supermarkt

Coop is de beste supermarkt in strijd tegen voedselverspilling

Dit is de uitkomst van het GFK MVO rapport dat is verschenen in maart 2021. Een mooie waardering die ons stimuleert om extra inspanningen te blijven leveren voor dit belangrijke thema.

Zo zetten we komend jaar volop in op Too Good To Go waarbij we nóg meer maaltijden redden van de afvalbak én kijken we samen met onze klanten naar andere innovaties en initiatieven om voedselverspilling tegen te gaan.

Meer lezen

Too Good To Go

Too Good To Go

Wist je dat wij de allereerste Nederlandse supermarkt waren die voor alle ruim 300 winkels samenwerkt met de anti-verspillingsapp Too Good To Go? We redden zo elk jaar duizenden producten die anders onnodig op de afvalberg terecht zouden komen. In 2020 gingen bij Coop 250.000 Magic Boxes van Too Good To Go over onze toonbanken.

Anti-verspillingstips

Voedselverspilling tegen gaan: anti-verspillingstips 

Samen gooien we helaas nog altijd veel te veel eten weg en dat is zonde. Zo kan je met een paar handige tips, zoals letten op portiegrootte, creatief zijn met kliekjes en het gebruiken van je zintuigen. Met deze tips gooi je minder snel eten weg en kan je veel verschillende soorten producten hergebruiken!

Bekijk tips

bewaarwijzers

Groenten en fruit bewaren en bereiden

Verse groenten, fris fruit en smaakvolle kruiden passen goed bij de zonnige maanden en zijn ook nog eens gezond. Maar hoe bewaar en bereid je deze producten? En waar moet je opletten als je ze wilt kopen? Met onze bewaarwijzers bewaar je jouw producten langer en hoef je minder snel iets weg te gooien! 

Lees meer

avocado

Eetrijpe avocado: lekker lang houdbaar

Nieuw zijn ook de EAT ME Apeel avocado‚Äôs. Onze EAT ME Apeel avocado‚Äôs zijn tot twee keer langer houdbaar, dankzij de plantaardige, geur- en smaakloze bescherming. 100% veilig √©n een goede oplossing tegen voedselverspilling. Je herkent de EAT ME Apeel avocado‚Äôs aan de paars-groene sticker.

bewaarposter

Bewaarposter

Als je je aankopen goed bewaart, heb je er dubbel lang plezier van. Maar waar bewaar je ze het best? En hoe lang kun je iets in de diepvries bewaren? Of op de fruitschaal of in de koelkast? Wij zochten het uit. 

Download

Meer suggesties?

Heb jij een suggestie voor onze organisatie of een tip waarmee we verspilling kunnen tegengaan? Wij horen heel graag van je! Stuur een e-mail naar communicatie@coop.nl.