0
Winkelmand
Copy of header sinaasappels bewaarwijzer

Sinaasappels bewaren en bereiden

Verse sinaasappelsap drinken bij het ontbijt of een handsinaasappel voor onderweg? Sinaasappels kun je op verschillende manieren consumeren. Deze citrusvrucht is friszuur en sappig of zoet en licht bitter van smaak. Maar hoe weet je of sinaasappels nog goed zijn? En hoeveel suiker bevat een sinaasappel?

Zijn sinaasappels gezond?

Denk je aan vitamine C, dan denk je aan een glaasje jus d’orange. In sinaasappels zit veel vitamine C wat belangrijk is voor een goede weerstand, gezonde botten en voldoende energie. Bij het maken van sinaasappelsap gaat wel wat vitamine verloren. Je kunt sinaasappels daarom beter eten. Daarnaast bevatten sinaasappels veel suiker en zuur, en daar zijn je tanden niet zo blij mee. Geniet dus met mate van een glaasje jus d’orange.

Waar moet ik op letten bij het kopen van sinaasappels?

Als je een net sinaasappels koopt moet je vooral op de kleur letten. Hierbij is de kleur zelf niet belangrijk, maar de helderheid. Ook moet hij stevig aanvoelen. Veert de schil ietsje mee als je erop drukt? Dan is de sinaasappel perfect rijp.

Handsinaasappelen product photo

Handsinaasappelen

2 kg

2,991,99
ACTIE
0

Wanneer is het sinaasappel seizoen?

Sinaasappels zijn jaarrond verkrijgbaar, terwijl het eigenlijk een wintervrucht is. De vruchten komen voornamelijk uit Griekenland, Argentinië, Brazilië, Cyprus en Zuid-Afrika. En niet te vergeten: Spanje!

Hoe moet je sinaasappels schoonmaken?

Een sinaasappel kun je pellen. Deze is soms wat lastiger te pellen dan bijvoorbeeld een mandarijn. Dit komt omdat de schil van een sinaasappel dikker is. Druk je nagel door de schil en trek deze eraf. Lukt dit niet? Pak dan een schilmesje, snijd de schil en trek deze er vanaf. Of: pers de sinaasappel uit.

Recepten met sinaasappels

Een glaasje verse sinaasappelsap, een cocktail of bij een nagerecht: de sinaasappel is een echte favoriet! Doe wat inspiratie op:

Hoe moet je sinaasappels bewaren?

Sinaasappels kun je bij kamertemperatuur óf in de koelkast tot zo’n 2 weken bewaren. Heb je sinaasappels over? Pers ze uit, doe het sap in een plastic bakje of in een plastic fles en vries in. Het sap blijft op deze manier 2 tot 3 maanden houdbaar.

sinaasappel recept

Meer sinaasappel recepten

Op zoek naar nog meer sinaasappel gerechten? Wat dacht je van een pasta met sinaasappel, een salade met sinaasappeldressing of een heerlijke tarte tatin? Je kan eindeloos combineren en variëren met deze frisse vrucht. Waar kies jij voor? 

Bekijk recepten