0
Winkelmand

Velp, 1 mei 2015

Succesvolle statiegeldactie Coop voor Villa Pardoes

Supermarktketen verdubbelt opgehaalde bedrag

Klanten van supermarktketen Coop zamelden enkele maanden geleden massaal hun statiegeldbonnetjes in voor Villa Pardoes. Villa Pardoes biedt gezinnen met een kind van 4 tot en met 12 jaar met een ernstige, mogelijk levensbedreigende ziekte een onvergetelijke gratis week vakantie. De actie van Coop was een groot succes. De opbrengst van 17.625 euro is meer dan welkom bij het goede doel. De supermarktketen verdubbelde zoals gebruikelijk het bedrag en kon daardoor een cheque van maar liefst 35.250 euro uitreiken.

Nicolette van den Berg, marketing- & communicatiespecialist bij Villa Pardoes: “Een waanzinnig bedrag waar we enorm dankbaar voor zijn. Hiermee kunnen maar liefst 17 gezinnen een week in Villa Pardoes verblijven.” Sinds 2008 organiseert Coop ieder jaar een soortgelijke statiegeldactie. Het goede doel wisselt steeds. Klanten kunnen bij het inleveren van hun lege flessen hun statiegeld doneren aan een goed doel. De opbrengst van de statiegeldacties wordt door Coop verdubbeld. Met de acties is in totaal al meer dan een miljoen euro opgehaald.

Samen zijn zonder zorgen
Villa Pardoes bestaat op dit moment uit acht ruime vakantiehuisjes met ieder een eigen thema. Nicolette vervolgt: “Dit najaar gaan we flink uitbreiden. Van acht vakantiewoningen gaan we naar twaalf speciaal ingerichte huisjes. Op deze manier voorkomen we wachtlijsten en kunnen we elk jaar 600 gezinnen een geweldige week bieden.” Tijdens deze week kunnen gezinnen met een ernstig ziek kind, die normaal vaak niet op vakantie kunnen, weer even genieten van elkaar. Kinderen kunnen er spelen in een veilige en kleurrijke omgeving en ouders ontmoeten er lotgenoten. Ook kunnen de gezinnen gratis een bezoek brengen aan bijvoorbeeld de Efteling, de Beekse Bergen of een voetbalwedstrijd. Nicolette: “Maar dat is niet het enige. In de Villa organiseren we de hele dag door leuke activiteiten voor jong en oud. Van een ballonnenclown tot reiki workshops. Wij bieden gezinnen echt de kans om het ziek zijn even te vergeten en samen te zijn zonder zorgen.”

Voor meer informatie: www.coop.nl en www.villapardoes.nl

Blijf op de hoogte van het laatste Coop-nieuws

Coop is volop in ontwikkeling! We houden je graag op de hoogte van het nieuws binnen onze organisatie. Bekijk onze persberichten over nieuwe producten, acties en andere activiteiten en mijlpalen.

Voor persvragen kun je contact opnemen met:

Afdeling Communicatie
026-7999723
communicatie@coop.nl