0
Winkelmand
Toetje bbq - headervisual

BBQ toetje

Een zomers BBQ dessert hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met een beetje creativiteit en een nog nasmeulende BBQ, creĂ«er je in een handomdraai een lekker nagerecht. Fruit, ijs of marshmallows: de keuze is reuze als je een zomers dessert zoekt. Laat je inspireren en  maak heerlijke toetjes van de BBQ. Nog niet toe aan het toetje? Bekijk dan onze andere BBQ ideeĂ«n.

Gegrilde ananas van de bbq met ijs

Zomers toetje

Heb jij na het barbecueën nog plek voor een toetje? Natuurlijk kun je kiezen voor een ijsje als dessert, maar het kan ook anders. Met vers fruit en een bolletje roomijs (of twee) serveer je bijvoorbeeld makkelijk en snel een heerlijk zomers dessert na de BBQ. Frisse aardbeien met een toefje slagroom zijn natuurlijk een absolute zomerfavoriet.

Ook lekker: neem een flinke hap uit een stuk watermeloen; heerlijk fris! Of sluit de BBQ af met een tropische fruitsalade van bijvoorbeeld kiwi, mango en ananas. Serveer met yoghurt of een beetje poedersuiker, dat valt gegarandeerd in de smaak als BBQ toetje.

Bestel de ingrediënten voor een zomers toetje direct online.

Fruitspiesjes van de bbq met slagroom

Fruit op de BBQ

Fruit kun je ook heel eenvoudig bereiden als toetje Ăłp de BBQ. Je kunt hiervoor hard fruit en zacht fruit gebruiken. Bij hard fruit kun je denken aan parten van peren of appels en stukken ananas. Maar ook zacht fruit als perzik en banaan leent zich uitstekend voor de BBQ. Leg het fruit op het barbecuerooster en wacht tot de kenmerkende grillstrepen te zien zijn of maak er op een andere manier een zomers toetje van. 

 • Peer 
  Schil de dikke, stevige peren en verwijder het klokhuis. Smeer in met wat olie en bestrooi met een mengsel van suiker en kaneel. Zet de peren in een aluminium bakje op de BBQ en laat karamelliseren.
 • Appel  
  Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in plakken. Leg de appelpartjes in aluminiumfolie en bestrooi met suiker en kaneel. Vouw de folie tot pakketjes en leg maximaal 10 minuten op de BBQ.
 • Ananas 
  Schil een verse ananas en snijd in parten. Bestrooi met een mengsel van vanille- en basterdsuiker en laat intrekken. Rijg het fruit aan barbecuepennen en rooster zo’n 10 minuten om en om op de BBQ.
 • Perzik 
  Halveer de perziken, haal de pit eruit en leg met de vruchtzijde op het barbecuerooster. Wacht tot het fruit zacht en geroosterd is. Lekker met yoghurt en wat honing.
 • Banaan
  Snijd bananen in de schil in de lengte deels in. Vul de opening met wat stukjes chocolade en verpak de banaan in aluminiumfolie. Leg ongeveer 10 minuten op de bbq, tot de chocolade gesmolten is.

Bestel fruit voor de bbq direct online.

Gegrilde ananas van de bbq met ijs

BBQ dessert voor de kids: marshmallows roosteren

Het ultieme BBQ dessert voor de kleinste eters? Zelf marshmallows roosteren! Meer dan een zak van deze witte spekjes, verse aardbeien en barbecuepennen heb je eigenlijk niet nodig voor dit recept.

Laat de kinderen zelf spiesjes maken door om en om een marshmallow en een aardbei aan het stokje te rijgen. Rooster ze op de nasmeulende BBQ tot de spekjes lekker zacht zijn. Dit zomerse toetje van de BBQ zorgt gegarandeerd voor blije koppies!

Dessert voor op de BBQ