0
Winkelmand

Nu exclusief bij Coop: eerste nootmuskaat uit transparante keten

Coop start met de verkoop van de eerste nootmuskaat geoogst in een transparante keten. Dit product is de uitkomst van de samenwerking tussen Verstegen, Fairfood en Coop, waarbij elke stap in de keten - van boer tot bord - is vastgelegd door middel van blockchaintechnologie. Door te werken aan een transparante nootmuskaatketen, willen de drie partijen de positie van boeren verbeteren, ondernemerschap stimuleren en werken aan een toekomstbestendige keten. De nootmuskaat is vanaf eind augustus exclusief bij Coop verkrijgbaar.

Nootmuskaat is bijna niet weg te denken in de Hollandse keuken. Maar waar komt het eigenlijk vandaan? En verdienen de nootmuskaatboeren, bijvoorbeeld op de Indonesische Sangihe-eilanden, wel genoeg voor hun levensonderhoud? Verstegen startte samen met Fairfood en Coop een project om dit uit te zoeken. Wanneer blijkt dat boeren momenteel geen ‘faire prijs’ ontvangen voor hun product, kan dit dankzij transparantie in de keten bijgestuurd worden om een leefbaar inkomen voor de boeren te realiseren.

Met behulp van blockchaintechnologie wordt de keten transparant gemaakt. Dat geeft de mensen achter ons eten bovendien een gezicht. Door een QR-code op de verpakking van de nootmuskaat te scannen komen consumenten op een platform waar ze precies kunnen zien waar het specerij vandaan komt, maar ook of duurzaamheids- en kwaliteitsbeloftes worden nagekomen.

Transparantie in de keten
Harold Ploegstra, Categorymanager Coop: “We zijn heel enthousiast over dit project. Coop en haar klanten zijn steeds meer bezig met thema’s als verantwoorde voeding, bewust koken en de herkomst van ingrediënten. Dit vooruitstrevende project van Verstegen zorgt voor meer transparantie in de keten en past goed binnen onze eigen duurzaamheidsambities.”

Mark Schraauwen, Sales Director Verstegen: “Verstegen werkt al jarenlang succesvol samen met Coop. Ons partnerschap diepen we steeds verder uit. Daardoor groeien we samen verder, we versterken elkaar en we leren van elkaar. Dit project is een mooie eerste stap richting onze ambitie om al onze ketens transparant te maken.”

Op 20 augustus overhandigde Sales Director Mark Schraauwen van Verstegen op het servicekantoor van Coop de eerste verpakking nootmuskaat geoogst in een transparante keten aan Harold Ploegstra. De nootmuskaat ligt eind augustus in de ruim 315 Coop-winkels.

Blijf op de hoogte van het laatste Coop-nieuws

Coop is volop in ontwikkeling! We houden je graag op de hoogte van het nieuws binnen onze organisatie. Bekijk onze persberichten over nieuwe producten, acties en andere activiteiten en mijlpalen.

Voor persvragen kun je contact opnemen met:

Afdeling Communicatie
026-7999723
communicatie@coop.nl