0
Winkelmand

Coop en Nederlandse Rode Kruis geven startsein voor uitrol honderden AED’s

Coop spaart samen met haar klanten voor lokale AED’s, omdat er in nog lang niet alle woonwijken in Nederland voldoende beschikbaar zijn. Vandaag plaatsten Fred Bosch, Algemeen Directeur van Coop, en Joke van Lonkhuijzen, Directeur Nationale Hulp en Verenigingsmanagement van het Nederlandse Rode Kruis, de eerste AED aan de buitenzijde van Coop Dunnink in De Wijk, in aanwezigheid van ondernemer Niek Slomp. Samen gaven zij hiermee het startsein voor de uitrol van veel meer AED’s; de eerste vijftig AED’s worden dit jaar nog geïnstalleerd.  

Coop werkt al jaren samen met het Rode Kruis. Met haar klanten zamelt de coöperatieve supermarktorganisatie via verschillende acties geld in voor het Coop Rode Kruis Fonds. Na de eerdere zelfredzaamheids- en EHBO-cursussen zamelt Coop nu samen met haar klanten geld in voor AED’s. Door aan de buitenzijde van elke Coop-supermarkt een AED te plaatsen, verhoogt Coop de veiligheid in en rond haar winkels. Hiermee dragen klanten opnieuw bij aan de leefbaarheid in de eigen buurt.

Fred Bosch, Algemeen directeur Coop: “De praktijk leert dat de kans om te overleven met een AED binnen handbereik met 50% wordt verhoogd. Onze klanten sparen daarom volop met ons mee. Het streven is dat uiterlijk eind 2020 alle 315 winkels zijn voorzien van een AED voor de buurt. Bij Coop geloven we in de kracht van samen, dus daarom hebben we bewust gekozen voor een AED voor de buurt die geplaatst wordt aan de buitenzijde van een Coop-supermarkt. Hij is van alle buurtbewoners die er dan ook 24 uur per dag toegang toe hebben.”

Joke van Lonkhuijzen: “Als Rode Kruis vinden wij het belangrijk dat mensen elkaar kunnen helpen. We pleiten er dan ook voor dat in Nederland zoveel mogelijk AED’s zichtbaar en beschikbaar zijn. Dankzij deze actie van Coop zijn er straks nog meer AED’s toegankelijk voor iedereen. Hiermee kunnen we levens redden.”

Lokale statiegeldactie

Klanten kunnen door middel van een speciale knop op de statiegeldautomaten bij Coop hun statiegeld doneren aan lokale goede doelen. Coop verdubbelt de opbrengst. Deze actie is één van de manieren om projecten te financieren om de veiligheid en de leefbaarheid in de buurt te vergroten, de AED-actie is hiervan een voorbeeld.

Buurt AED Coop Rode Kruis

 

 

 

 

 

 

 

 Fred Bosch (Algemeen directeur Coop) en Joke van Lonkhuijzen (Directeur Nationale Hulp en Verenigingsmanagement van het Nederlandse Rode Kruis) plaatsten vrijdag 6 december de eerste AED aan de buitenzijde van Coop Dunnink in De Wijk, in aanwezigheid van ondernemer Niek Slomp

Blijf op de hoogte van het laatste Coop-nieuws

Coop is volop in ontwikkeling! We houden je graag op de hoogte van het nieuws binnen onze organisatie. Bekijk onze persberichten over nieuwe producten, acties en andere activiteiten en mijlpalen.

Voor persvragen kun je contact opnemen met:

Afdeling Communicatie
026-7999723
communicatie@coop.nl