0
Winkelmand
header van nederlandse boeren

Producten van de Nederlandse boer: altijd vers, lekker en dichtbij

Wat je vers haalt is het lekkerst. Daarom vind je bij ons zo veel oer-Hollandse producten, afkomstig van boeren uit eigen land. Zo zijn onze tassen Elstar- en Kanzi-appels van Nederlandse bodem en zijn ook onze witlof in zak, verpakte trostomaten en vastkokende en kruimige aardappels in zakken van drie kilogram gewoon in Nederland geteeld. En we hebben varkensvlees en rundvlees van Nederlandse boeren. De beste (én lekkerste) producten komen zo vanuit de buurt op je bord.

van nederlandse boeren- logo

Nederlandse boeren-logo

We weten dat veel mensen graag producten van Nederlandse bodem eten. Speciaal voor hen ontwikkelden we het Nederlandse boeren-logo. Zo zie je in één oogopslag of jouw product uit Nederland komt en of je met jouw aankoop de boeren in Nederland steunt. Dit logo vind je voortaan in onze folder. Dat maakt het nóg makkelijker om te kiezen voor een product uit ons eigen kleine (maar tegelijkertijd grootse) kikkerlandje.

Bekijk folder

boerinnen

Het verhaal achter ons Blonde d'Aquitaine rundvlees

Ons Blonde d’Aquitaine-rund wordt gehouden op Nederlandse bodem, verzorgd door onze eigen Nederlandse boerinnen. Zij zijn voor een eerlijk stukje vlees en de dieren een goed leven te geven. Benieuwd wie ze zijn? Wij stellen de boerinnen graag aan je voor!

Lees meer

appel

Appeltje tegen de dorst

Geel, groen, rood, zoet, zuur of fris: appels zijn er in vele soorten. Veel appels zijn groot en prachtig rood, maar het telen blijft een natuurproces. Zo houden onze telers het weerbericht nauwlettend in de gaten. Er is de kans dat in het voorjaar de bloesems bevriezen, maar gelukkig kunnen de telers de appelbomen beregenen. Meer weten over onze appels? Welke soorten er zijn, hoe je ze moet bereiden of bewaren? Lees dat in onze bewaarwijzer. 

Appel bewaarwijzer

veldvers

Veldvers uit de klei

De spinazievelden van de gebroeders Broersen liggen gunstig, precies tussen het IJsselmeer, het Markermeer en de Noordzee in. Telers Jacob en Niels Broersen: “Er waait hier altijd wind over water,  zelfs hartje zomer staat de spinazie lekker koel. En onze kleigrond zorgt voor een dikker blad met meer smaak.” De frisgroene blaadjes zitten boordevol ijzer en foliumzuur, antioxidanten en vitamines. Goed voor je weerstand én je energiepeil. Met deze veelzijdige krachtpatser kun je gelukkig alle kanten op!

zuivelhoeve

De Zuivelhoeve

Onze plattelandszuivel komt écht van het platteland. De weidemelk van de Zuivelhoeve is afkomstig van koeien van verschillende families uit de buurt. Meer lokaal wordt het niet. Zo weten ze bij de Zuivelhoeve ook hoe er voor de koeien wordt gezorgd, hoe de kwaliteit van de melk is en hoe de producten worden gemaakt. Duurzaamheid is ook belangrijk, daarom spoort de Zuivelhoeve klanten aan om zo duurzaam mogelijk met de verpakkingen om te gaan. Zo kan je de yoghurt emmers gebruiken als diepvriesbakjes, plantenpotjes, potlodenbak of voor het organiseren van het gereedschap.

Keten Duurzaam Varkensvlees

Keten Duurzaam Varkensvlees 

Kies je bewust en hou je van varkensvlees? Wij verkopen ook duurzaam varkensvlees. Duurzaam varkensvlees smaakt zeer goed, is mals en gemaakt met zorg voor dier én mileu. Onze varkensboeren zijn lid van Keten Duurzaam Varkensvlees. Deze keten bestaat uit meer dan 300 Nederlandse familiebedrijven, die zorgen voor een goed leefklimaat voor hun varkenswaardoor het vlees een betere kwaliteit heeft. 

bio+

Bio+ & Coop

Het Bio+-label geeft aan dat producten zijn geproduceerd met zorg en respect voor mens, dier en leefomgeving. De beste fabrikanten van biologische producten leveren aan het Bio+-label. Boeren, tuinders en kwekers die producten voor Bio+ leveren, werken volgens strikte wettelijke regels zodat de herkomst van het product 100% biologisch is. Door een duidelijk logo zijn de biologische producten van Bio+ in één oogopslag te herkennen in het schap. Wel zo makkelijk!

Bio+ Bieten vacuum

500 g

1,19
0

Bio+ Halfvolle melk

1 l

1,19
0

Bio+ Kruimige aardappelen

2 kg

2,99
0

Bio+ Tuinerwtjes

450 g

1,65
0
graskaas

Graskaas

Onze graskaas wordt gemaakt van echte weidemelk. Graskaas ligt maar een beperkt aantal weken per jaar in het schap, want van de melk die de koeien produceren na het eten van dat sappige groene lentegras wordt graskaas gemaakt. Een heerlijk smeuïge kaas met een romige smaak. Vier weken na de eerste weidegang – graskaas heeft minstens vier weken gerijpt – ligt de graskaas in de winkel. Een echt seizoensproduct dat maar tot midden of eind juni in de winkels ligt. Daarna wordt de kaas weer normale jonge kaas.

asperges

Seizoensproduct: asperges 

Het aspergeseizoen is kort: van april tot en met juni wordt er geteeld. Omdat er hard gewerkt wordt, moeten de omstandigheden goed zijn. Daarom wordt er goed voor de medewerkers gezorgd. Telers proberen het korte seizoen te vervroegen naar maart door de asperges in kassen te laten groeien of door de aspergebedden te bedekken met plastic. Het oogsten luistert nauw. Als er een barstje in de aarde komt, moeten de aspergestekers meteen in actie komen, anders verkleuren de asperges.