0
Winkelmand

Veelgestelde vragen over ruilen of retourneren


Kan ik artikelen uit mijn online bestelling ruilen of terugbrengen naar de Coop-winkel?

Ja dat kan. Je hebt bij Coop het recht om tot 14 dagen na de dag waarop je de artikelen hebt ontvangen de aankoop ongedaan te maken. Dit geldt niet voor producten die binnen de bedenktermijn kunnen bederven, losse kranten en tijdschriften, audio- en video opnamen en computerprogrammatuur waarvan de verzegeling na levering is verbroken en producten die om redenen van hygiëne of gezondheidsbescherming niet kunnen worden geretourneerd wanneer de verzegeling na levering is verbroken. Je kan hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping.

Download modelformulier voor herroeping

Binnen de termijn van 14 dagen kan je de artikelen terugbrengen naar de Coop winkel waar je deze hebt gekocht. Als je de Coop winkel hiervan vooraf op de hoogte brengt, heb je vanaf dat moment nog 14 dagen om de artikelen daadwerkelijk te retourneren. Ruilen is natuurlijk ook mogelijk.

Online bestelde artikelen kun je terug brengen of retour zenden naar de Coop winkel waar je het hebt besteld. Het adres kun je terugvinden op de afleverbon of via de winkelzoeker in het hoofdmenu.


Ik las dat ik bedenktijd heb wanneer ik online boodschappen bestel bij Coop. Wat houdt dit in?
Bedenktijd betekent dat je 14 dagen de tijd hebt om te besluiten of je de artikelen uit jouw online bestelling wenst te behouden, ruilen of retourneren. Let er wel op dat niet alle artikelen hiervoor in aanmerking komen. 


Hoe kan ik gebruikmaken van de bedenktijd?
Je kan gebruikmaken van je bedenktijd door binnen de termijn van 14 dagen de artikelen terug te brengen naar de betreffende Coop-winkel. Ook kun je binnen deze termijn de winkel vooraf op de hoogte brengen, door bijvoorbeeld het modelformulier voor herroeping toe te zenden (maar dit is niet verplicht).


Zijn er kosten verbonden aan het gebruikmaken van de bedenktijd?
Nee, maar de kosten voor het terugbrengen van de artikelen komen wel voor eigen rekening.


Voor welke artikelen geldt de bedenktijd niet?
De bedenktijd geldt niet voor producten die binnen de bedenktermijn kunnen bederven, losse kranten en tijdschriften, audio- en video opnamen en computerprogrammatuur waarvan de verzegeling na levering is verbroken en producten die om redenen van hygiëne of gezondsbescherming niet kunnen worden geretourneerd wanneer de verzegeling na levering is verbroken.


Wanneer krijg ik mijn geld terug?
Je krijgt het aankoopbedrag van de artikelen uiterlijk binnen 14 dagen nadat je aan de betreffende Coop-winkel hebt laten weten van de aankoop af te zien, terugbetaald. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd.
 

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. Indien je alle artikelen uit je online-bestelling retourneert, krijg je bovendien de bezorgkosten van de heenzending vergoed. Mocht je slechts enkele artikelen uit je bestelling retourneren, dan krijg je de bezorgkosten van de heenzending niet teruggestort.


Heb ik garantie? Zo ja, hoe lang?

Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat de producten voldoen aan datgene wat je er als consument in alle redelijkheid van mag verwachten. Mocht je onverhoopt niet tevreden zijn over de producten, kun je altijd in contact treden met de winkel waar je het product hebt gekocht. Indien er sprake is van een bestelling via Coop.nl kun je in contact treden met de leverende winkel.