0
Winkelmand
Bijzondere verhalen - header

Echte verhalen die je dag helemaal maken

Samen maak je ‘t verschil. Dat weten wij bij Coop maar al te goed. Als betrokken supermarkt staan we dicht bij onze klanten en zetten we ons regelmatig in voor goede doelen. Naast landelijke initiatieven, komen onze winkels ook zelf in actie. Van geld inzamelen voor een goed doel tot het starten van een boodschappenclub voor mensen die niet goed te been zijn. Veel van onze ondernemers en medewerkers dragen op hun eigen manier een steentje bij. Hun bijzondere verhalen vind je op deze pagina.

’t Verschil in Zegveld: Bier proeven voor het goede doel

Bij Coop Bremmer in Zegveld combineren ze graag het nuttige met het aangename. Ondernemer Bart rent dit jaar in Oeganda de Muskathlon, waarmee hij geld ophaalt voor kansarme kinderen. Bart moet in totaal duizenden euro’s bij elkaar krijgen en bedacht een ludieke actie om een deel van het sponsorgeld te verzamelen: een heuse bierproeverij in zijn supermarkt.

Tijdens de proefavond kon iedereen voor een klein bedrag de lekkerste biertjes proeven en genieten van hapjes en muziek. De opbrengst was niet mals: maar liefst € 1400,-.

Coevorden

’t Verschil in Coevorden: Het speelplein van Bert-Jan

Ze hadden hartstochtelijk gespaard met de Doekoe-actie van Coop, de kinderen van de Brede School in Coevorden, maar lang konden ze niet genieten van hun sport- en spelmaterialen. Door vandalisme ging het opslagschuurtje in rook op. Ondernemer Bert-Jan Oldengarm van de gelijknamige Coop kon het leed niet aanzien en besloot de school een Schoolplein14 van de Johan Cruyff Foundation te schenken. Bert-Jan. “Ik vond dat we hier iets mee moesten doen. Het was zo sneu voor de kinderen.” Op het nieuwe speelplein kunnen kinderen helemaal los, onder andere met de springtouwen die Bert-Jan ook ter beschikking stelde.

Ridderkerk

’t Verschil in Ridderkerk: Samen boodschappen doen

Voor ouderen kan het knap lastig zijn om boodschappen te doen. In Ridderkerk hebben ze daar iets op bedacht: De Boodschappenclub. Buurtbewoners kunnen -onder begeleiding – samen hun boodschappen doen bij onder andere Coop Ridderkerk. Het personeel van Coop verraste hen met een kop koffie of thee en een plak kruidkoekcake, waarna de bood¬schappen verzameld konden worden.

’t Verschil in Boekelo: de Supermarkt Run van Mariska

In de Coop Supermarkt Run probeert Mariska € 125,- te verdienen voor kinderopvang Beertje Boekeloen in Boekelo. Daarvoor moet ze in Coop Boekelo Ter Wengel een boodschappenlijstje bij elkaar winkelen in 100 seconden. Gaat het haar lukken? Bekijk de video.