0
Winkelmand

Verkoop EMTÉ door Sligro Food Group aan consortium van Jumbo en Coop afgerond

Sligro Food Group N.V., Jumbo Groep Holding B.V. en Coop Holding B.V. delen mee dat op 2 juli 2018 de transactie is afgerond van de op 5 maart 2018 aangekondigde verkoop van alle aandelen van EMTÉ Holding B.V. en haar dochterondernemingen EMTÉ Supermarkten B.V., EMTÉ Franchise B.V. en EMTÉ Vleescentrale B.V., door Sligro Food Group aan het consortium van Jumbo en Coop

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de verkoop reeds goedgekeurd en de betrokken Ondernemingsraden hebben een positief advies uitgebracht. Dit najaar zullen Jumbo en Coop starten met de ombouw van de EMTÉ supermarkten naar hun formules. Ten behoeve van een goede overgang van EMTÉ naar Jumbo en Coop, zal Sligro Food Group gedurende de transitieperiode een aantal ondersteunende diensten voor EMTÉ blijven verrichten. 

De verkoop beslaat de 130 supermarktlocaties van EMTÉ, de retail-distributiecentra in Kapelle en Putten, de Vleescentrale in Enschede en de ondersteunende operationele en commerciële afdelingen van EMTÉ op het hoofdkantoor in Veghel. Alle betrokken medewerkers gaan mee over naar het consortium.

Veghel / Velp, 2 juli 2018,

Namens directie Sligro Food Group N.V. 
Koen Slippens
Rob van der Sluijs

Namens directie Jumbo Groep Holding B.V.
Frits van Eerd
Ton van Veen

Namens directie Coop Holding B.V.
Fred Bosch
Herco Boer

Blijf op de hoogte van het laatste Coop-nieuws

Coop is volop in ontwikkeling! We houden je graag op de hoogte van het nieuws binnen onze organisatie. Bekijk onze persberichten over nieuwe producten, acties en andere activiteiten en mijlpalen.

Voor persvragen kun je contact opnemen met:

Afdeling Communicatie
026-7999723
communicatie@coop.nl