0
Winkelmand
milieu headervisual

Verlagen milieu-impact

Samen houden we rekening met het milieu, mens en dier. Het verminderen van voedselverspilling en de verduurzaming van verpakkingen zijn speerpunten in onze aanpak om onze milieu-impact te minimaliseren.

In onze strijd tegen voedselverspilling, sloegen wij als eerste supermarktformule met landelijke dekking de handen ineen met Too Good To Go. Aan het eind van de dag vullen onze winkels zogenaamde Magic Boxes. Verrassingspakketten vol met lekkere producten die nog goed eetbaar zijn, maar die anders aan het eind van de dag weggegooid zouden worden. Onze klanten kunnen via de Too Good To Go-app zo’n box bestellen en zo – voor een leuke prijs – genieten van een smakelijke maaltijd én tegelijkertijd bijdragen aan het verminderen van voedselverspilling. Een succesvolle samenwerking: we redden al vele duizenden maaltijden van de vuilnisbak!

Daarnaast zoeken we steeds naar nieuwe manieren om producten beter én milieuvriendelijker te verpakken, bijvoorbeeld door steeds minder plastic te gebruiken en te kiezen voor verpakkingen met het FSC-keurmerk. Zo gebruiken we gerecyclede petflessen voor onze verse jus d’orange, zijn onze groentetasjes gemaakt van suikerriet en verpakken we steeds meer vlees(waren) op een duurzame manier. Wat boodschappentassen betreft bieden wij jou als klant de keuze tussen een CO2-neutrale plastic tas, een herbruikbare bigshopper gemaakt van gerecyclede petflessen en onze Ragbag-shoppers. Die laatste zijn niet alleen leuk om te zien, maar ook duurzaam en verantwoord geproduceerd. Bij aanschaf lever jij direct een bijdrage in onze strijd tegen plastic én aan een betere toekomst van werkende vrouwen in India.

Too Good To Go

Bijna al onze winkels zijn aangesloten bij Too Good To Go. In deze video laten we zien hoe we in de winkel een heerlijke Magic Box samenstellen voor de klant.