0
Winkelmand
milieu headervisual

Verlagen milieu-impact

Samen houden we rekening met het milieu, mens en dier. Het verminderen van voedselverspilling en de verduurzaming van verpakkingen zijn speerpunten in onze aanpak om onze milieu-impact te minimaliseren. 

plastic reductie - samen voor minder plastic

Plastic reductie

Ons assortiment biologisch vlees is voortaan verpakt in bakjes van 100% gerecycled en recyclebaar mono-PET. Het toont de ambitie om daar waar we zelf de regie hebben onze verantwoordelijkheid te nemen. Waar mogelijk streven we naar reduce (verminderen), re-use (hergebruik) of recycling van verpakkingsmateriaal. Daarom hebben we een aantal verpakkingsmaterialen aangepast, zoals bij onze snoeptomaatjes, kruidenplanten en gehakt. 

Lees meer

plastic reductie - samen voor minder plastic

Minder voedselverspilling

We zijn in 2020 uitgeroepen tot beste supermarkt in strijd tegen voedselverspilling. Daar zijn we super trots op.Het voorkomen van voedselverspilling staat al lange tijd hoog op onze agenda. Denk bijvoorbeeld aan kleinere verpakkingen vleeswaren én de losse eieren en snoeptomaatjes in onze winkels. Of onze samenwerking met Too Good To Go. Meer weten? Lees hier onze initatieven! 

Meer lezen

Too Good To Go

Nadat wij in 2019 als eerste landelijke supermarktorganisatie de Magic Boxes van de anti-verspillingsapp Too Good To Go ging verkopen, hebben we deze samenwerking in 2020 met groot succes voortgezet. In 2020 hebben we ruim 250.000 Magic Boxes verkocht en dus maaltijden die anders in de afvalbak belanden gered! Deze ambitie hebben we met ruim 250.000 verkochte Magic Boxes ruimschoots waargemaakt

Meer over Too Good To Go

ragbag

Introductie van de Ragbag

Onze sterke en waterdichte Coop Ragbag is in India gemaakt van oude grootverpakkingen voor thee. Dat maakt iedere tas niet alleen uniek maar zorgt ook tegelijkertijd voor minder plastic en meer gelijke kansen. Door oude materialen te hergebruiken dringen we samen actief de hoeveelheid plastic in onze wereld terug. Daarnaast krijgen de makers van de Coop Ragbag op deze manier een eerlijke kans op inkomen en een beter bestaan.  

Bekijk hier het MVO-verslag 2020

Allerlei ontwikkelingen in de samenleving zijn van invloed op ons duurzaamheidsbeleid. Van gesprekken met klanten tot landelijke wetgeving. Wat duurzaamheid voor Coop betekent, en hoe wij verder invulling geven aan onze vijf pijlers, lees je in ons MVO-verslag.

Bekijk het MVO-verslag