0
Winkelmand

Introductie zes nieuwe, lekkere vleesvariaties met 30% groente

Coop stimuleert haar klanten op verschillende manieren om bewustere keuzes te maken. Met unieke vleesproducten met 30% groente helpt de supermarktorganisatie de consument gezonder te leven, zonder dat zij daarvoor hun eetpatroon hoeven te veranderen. Een half jaar na de succesvolle introductie van de eerste twee innovatieve vleesproducten met 30% groente, breidt Coop dit assortiment daarom verder uit.

Coop heeft aandacht voor gezonde voeding en onderneemt op verschillende vlakken actie om een bewustere levensstijl bij haar klanten te bevorderen. De supermarktorganisatie ziet de noodzaak van een meer duurzame voedselproductie en -consumptie; meer plantaardig en minder dierlijk eiwit past niet alleen in een bewustere levensstijl, maar is ook beter voor het dierenwelzijn en het milieu.

De vleesvariaties verrijkt met 30% groente bieden op al deze punten de bewuste keuze voor de consument. Omdat er 30% minder vlees in de producten is verwerkt, bevatten de innovatieve vleesproducten ofwel meer voedingsvezels, ofwel is het vetpercentage en verzadigd vetzuurpercentage 40% tot 60% lager ten opzichte van het reguliere assortiment. Alle vleesvariaties bieden de consument het lekkere van vlees en goede van groente en verschillen dankzij een zorgvuldige samenstelling met diverse groenten niet van de oorspronkelijke producten, wat betreft uiterlijk, structuur en smaak.

Vervanging van oorspronkelijke vlugklaar vleesproducten


Naast de al verkrijgbare groente-gehaktschnitzels en de serranovinken met groente introduceert Coop nog eens zes nieuwe vlugklaar vleesproducten met tenminste 30% groente. Samen met leverancier Enkco Foodgroup ontwikkelde Coop lekkere boomstammetjes, (runder)gehaktschnitzels, cordon bleu’s en runderhamburgers met groente. De vlugklaar vleesproducten met 30% groente vervangen de oorspronkelijke producten.

Met minder moeite meer groente!


Wim van den Burg, Categorymanager Vers: “Als betrokken supermarkt willen we ’t verschil maken voor onze klanten. Met deze nieuwe producten bieden we de consument nóg meer keuze om bewuster te genieten van een lekker stukje vlees – voor hetzelfde geld en met dezelfde smaak als de oorspronkelijke producten. Met minder moeite meer groente! Omdat we geen alternatief bieden, brengen we écht een verandering teweeg.”

De vleesproducten met 30% groente hebben minimaal 1 ster Beter Leven en zijn verkrijgbaar in de ruim 300 Coop-winkels in Nederland. Daarnaast heeft Coop ook zes vleeswarenvarianten verrijkt met 30% groente in het assortiment opgenomen.

Blijf op de hoogte van het laatste Coop-nieuws

Coop is volop in ontwikkeling! We houden je graag op de hoogte van het nieuws binnen onze organisatie. Bekijk onze persberichten over nieuwe producten, acties en andere activiteiten en mijlpalen.

Voor persvragen kun je contact opnemen met:

Afdeling Communicatie
026-7999723
communicatie@coop.nl