0
Winkelmand

Coop helpt voedselverspilling te verminderen

Sparen voor kleurrijke Lock&Lock vershouddozen bij Coop

Op maandag 22 mei starten twee nieuwe campagnes bij Coop. Tijdens de Versweken profiteren klanten van veel voordeel op versproducten. Tegelijkertijd begint de Lock&Lock spaaractie, waarbij zij kunnen sparen voor kleurrijke vershouddozen. Coop geeft tijdens de campagnes veel aandacht aan het thema voedselverspilling.

Tijdens de Versweken kunnen klanten van Coop twee weken lang kiezen uit meerdere producten binnen een bepaalde versgroep voor een superscherpe prijs. Tot en met zondag 25 juni kan er bovendien gespaard worden voor zeven verschillende kleuren vershouddozen van het bekende merk Lock&Lock. De vershouddozen zijn lucht- en waterdicht, waardoor producten aanzienlijk langer vers blijven, en geschikt voor in de diepvries, vaatwasmachine en magnetron.

Koelkast op 4°C zetten met koelkastthermometer: veiliger en minder voedselverspilling
Coop wil helpen de voedselveiligheid bij Nederlandse huishoudens te vergroten en voedselverspilling te verminderen. De organisatie doet dit door te focussen op het op de juiste manier bewaren van vers, waardoor je minder weg hoeft te gooien. Coop deelt bewaartips van het Voedingscentrum en deelt koelkastthermometers uit, waarmee je de temperaratuur in de koelkast kunt meten en (indien nodig) kunt bijstellen. De ideale temperatuur voor de koelkast is 4°C. Uit een onderzoek onder Coop klantenpanelleden wist 2 op de 3 mensen niet dat 4°C de ideale temperatuur is. Met behulp van de thermometer zijn vrijwel alle deelnemers erin geslaagd de koelkast op de juiste temperatuur te krijgen.

Klanten ontvangen de thermometer tijdens de Versweken bij geselecteerde versaanbiedingen.

Blijf op de hoogte van het laatste Coop-nieuws

Coop is volop in ontwikkeling! We houden je graag op de hoogte van het nieuws binnen onze organisatie. Bekijk onze persberichten over nieuwe producten, acties en andere activiteiten en mijlpalen.

Voor persvragen kun je contact opnemen met:

Afdeling Communicatie
026-7999723
communicatie@coop.nl