0
Winkelmand

Appel-pompoentulband

Met rode konen terug van een lange herfstwandeling? Deze appelpompoentulband verwarmt je direct weer.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de flespompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
  2. Doe ze in een pan met 2 eetlepels water en kook ze in op laag vuur met de deksel op de pan in circa 25 minuten gaar. Roer regelmatig.
  3. Pureer de pompoen met de staafmixer tot een gladde puree.
  4. Weeg 200 gram puree af, verdeel het over een plat bord en laat afkoelen.
  5. Verwarm de oven voor op 170°C. Vet de tulbandvorm in en bestuif licht met bakmeel.
  6. Rasp de ongeschilde appel grof.
  7. Klop de boter met de basterdsuiker in 5 minuten licht en luchtig met de mixer in een ruime kom. Voeg een voor een de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Klop nog 2 minuten.
  8. Zeef het bakmeel met de koekkruiden en het zout boven de kom en spatel er zo luchtig mogelijk door.
  9. Spatel vervolgens de pompoen en de appel er zo luchtig mogelijk door.
  10. Schep het beslag in de tulbandvorm en bak de cake in het midden van de oven in circa 55 minuten gaar.
  11. Als een satéprikker er schoon uitkomt, is de cake gaar. Laat afkoelen op een rooster.
  12. Maak nu het glazuur. Doe de poedersuiker in een kom en voeg de gembersiroop toe.
  13. Roer tot een dikke, gladde glazuur van yoghurtdikte. Voeg indien nodig nog 1-2 eetlepels water toe.
  14. Schenk het gemberglazuur over de afgekoelde tulband.

Ingrediënten

12 personen

6 stuks flespompoenen

275 gram zelfrijzend bakmeel

1 eetlepel koek- of speculaaskruiden

1 mespunt zout

4 stuks Eieren

200 gram boter

225 gram donkere basterdsuiker

1 stuk appel (bijv. Elstar of Jonagold)

200 gram poedersuiker

4 eetlepels gembersiroop

Ingrediënten

Voor 12 personen

Fles pompoen product photo
Fles pompoenFles pompoen2,65
Alternatief
1
Bindy Zelfrijzend bakmeel product photo
Bindy Zelfrijzend bakmeelBindy Zelfrijzend bakmeel0,90
Alternatief
1
Verstegen Specerijenmix voor koek & speculaas product photo
Verstegen Specerijenmix voor koek & speculaasVerstegen kruidenmix voor koek en speculaas 40 g Pot1,65
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
Coop Scharreleieren maat s product photo
Coop Scharreleieren maat sCoop BLK 1* Scharrelei M/S 15 stuks2,44
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Van Gilse Donkere basterdsuiker product photo
Van Gilse Donkere basterdsuikerVan Gilse Donkere Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,79
Alternatief
1
Jonagold appels product photo
Jonagold appelsJonagold appels1,89
Alternatief
1
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,79
Alternatief
1
Smaakt Gembersiroop product photo
Smaakt GembersiroopSmaakt Gembersiroop 215 ml fles3,79
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
385
Koolhydraten
56
Vetten
16
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
5
Vezels
1
Zout
0.5
Suiker
0