0
Winkelmand

Empanadas met kastanjechampignons

Deze deegflapjes doen het goed bij een borrel of als voorafje.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de champignons, ui en de paprika zeer fijn. Dat vergemakkelijkt straks het vullen van het bladerdeeg.
  2. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op laag vuur. Bak hierin de ui en knoflook zachtjes aan.
  3. Voeg de tijmblaadjes, de oregano en de paprika toe. Bak zachtjes 5 minuten mee.
  4. Voeg de stukjes champignons toe en bak 5 minuten zachtjes mee.
  5. Snijd de olijven zeer fijn en roerbak 1 minuut mee. Controleer of alles beetgaar is.
  6. Breng op smaak met zout, peper en wat paprikapoeder.
  7. Doe in een schaal en laat helemaal afkoelen.
  8. Roer de citroenrasp door de ricotta. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Schep door het afgekoelde groentemengsel.
  9. Druk 10 rondjes uit het bladerdeeg m.b.v. een ring van ongeveer 11 cm doorsnede.
  10. Schep op elk deegrondje een portie van de vulling.
  11. Wrijf de randjes met een beetje water in en vouw het lapje deeg dicht in de vorm van een ‘halve maan’. Sluit elke empanada door de rand dicht te drukken met de tanden van een vork. Let erop dat het deeg niet scheurt.
  12. Leg de empanadas op de ovenplaat.
  13. Breek het ei en klop de dooier los, samen met een piepklein scheutje water. Kwast hiermee de empanadas in.
  14. Bak de empanadas ongeveer 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
  15. Leg op een schaal en serveer warm of koud. Lekker met pittige chilisaus.

Ingrediënten

150 gram kastanjechampignons

1 ui

1 rode paprika

1 teentje knoflook geprest

10 zwarte olijven ontpit

1 theelepel tijmblaadjes

1 theelepel oregano

2 eetlepels ricotta

1 theelepel citroen geraspt

1 theelepel paprikapoeder

1 eetlepel olijfolie extra vergine

1 eetlepel water

10 bladerdeegplakjes ontdooit

1 ei losgeklopt

1 fles chilisaus

Ingrediënten

Voor 0 personen

8710725043030 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Grano ui product photo
Grano uiTop! van Coop Ui XL0,49
Alternatief
1
Royal Geroosterde rode paprika product photo
Royal Geroosterde rode paprikaRoyal Geroosterde rode paprika2,69
Alternatief
1
3566 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Zwarte olijven zonder pit product photo
g'woon Zwarte olijven zonder pitg'woon zwarte olijven zonder pit 220g0,85
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
Verstegen Oregano Heel product photo
Verstegen Oregano HeelVerstegen oregano 11 g Pot2,19
Alternatief
1
Ricotta product photo
RicottaGalbani ricotta 250 gr2,45
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Paprikapoeder mild product photo
Verstegen Paprikapoeder mildVerstegen paprikapoeder mild 38 g Pot2,19
Alternatief
1
8710624027865 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
4260325350358 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Koopmans Bladerdeeg product photo
Koopmans BladerdeegKoopmans Bladerdeeg Origineel 450gr0,99
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
Go-Tan Chilli sauce sweet product photo
Go-Tan Chilli sauce sweetGo-Tan Chilli Sauce 500 MLT fles2,02
Alternatief
2

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
460
Koolhydraten
40
Vetten
30
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
9
Vezels
4
Zout
1.4
Suiker
0