0
Winkelmand

Griekse garnalen saganaki

Garnalen met tzatziki en pita’s: da’s nog eens een Grieks feestmaal!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. TZATZIKI Schil en rasp de komkommer, doe in een vergiet en strooi er 1 tl zout overheen. Laat een paar minuten staan zodat het vocht eruit trekt, druk er op het laatst nog zoveel mogelijk vocht uit. Meng de yoghurt met de komkommer, 3 fijngehakte tenen knoflook en dille, 1/2 el olijfolie en azijn. Laat minimaal een paar uur afgedekt in de koelkast staan zodat alle smaken goed in kunnen trekken.
  2. GARNALEN Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan, dep intussen de garnalen goed droog. Breng ze op smaak met peper en zout en bak op halfhoog vuur tot roze en gaar. De ouzo is optioneel, maar wel heel smakelijk: voeg deze toe aan de pan en flambeer de garnalen. Je kunt de pan kantelen totdat de gasvlam de ouzo in brand zet of een (lange) aansteker gebruiken wanneer je op inductie kookt. Zet terug op het vuur totdat de vlam dooft, dit duurt een paar seconden. Haal de garnalen uit de pan en zet opzij.
  3. Fruit in 1 el olie de ui, 2 tenen fijngehakte knoflook en paprika, voeg paprikapoeder en 1 el peterselie toe. Wanneer de ui glazig is, voeg je de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout en laat alles 10 minuten pruttelen.
  4. Voeg vervolgens de garnalen weer toe aan de pan en laat ze heet worden. Bereid intussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Sprenkel 1/2 el olijfolie over de tzatziki heen, dat maakt hem nog romiger. Bestrooi de garnalen voor het serveren met verse peterselie en verkruimelde feta. Serveer met de tzatziki en pitabroodjes.

Ingrediënten

4 personen

0.5 komkommer

1.5 theelepels zout

500 milliliter Griekse yoghurt

2 teentjes knoflook

2 eetlepels dille fijngehakt

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel witte wijn azijn

450 gram gamba's gepeld en schoongemaakt

0.5 theelepel peper

2 eetlepels ouzo
optioneel
1 rode ui gesnipperd

1 rode paprika in blokjes

1 theelepel paprikapoeder

2 eetlepels peterselie

1 blikje tomatenblokjes in saus

8 pitabroodjes

100 gram feta

Ingrediënten

Voor 4 personen

Komkommer product photo
KomkommerKomkommer0,55
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
Zuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vet product photo
Zuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vetZuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vet1,69
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
8718503613376 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
8710624237240 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8711239049686 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen 4 seizoenen peper product photo
Verstegen 4 seizoenen peperVerstegen 4-seizoenen peper 43 g Pot2,85
Alternatief
1
5201003110702 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Rode uien product photo
Rode uienRood 500 g COOP0,85
Alternatief
1
Royal Geroosterde rode paprika product photo
Royal Geroosterde rode paprikaRoyal Geroosterde rode paprika2,69
Alternatief
1
Verstegen Paprikapoeder mild product photo
Verstegen Paprikapoeder mildVerstegen paprikapoeder mild 38 g Pot1,95
Alternatief
1
Heks'nkaas Origineel product photo
Heks'nkaas OrigineelHEKS'NKAAS® smeerdip Origineel 200 g bakje2,79
Alternatief
1
HEINZ Tomatenblokjes Naturel product photo
HEINZ Tomatenblokjes NaturelHeinz Tomatenblokjes 390 g Pak0,99
Alternatief
1
g'woon Pitabroodjes product photo
g'woon Pitabroodjesg'woon Pitabroodjes0,90
Alternatief
1
Arla Apetina naturel plakken product photo
Arla Apetina naturel plakkenArla Apetina naturel plakken1,95
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
600
Koolhydraten
59
Vetten
22
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
37
Vezels
5
Zout
2.7
Suiker
0