0
Winkelmand

Hartige spinazie- en champignonmuffins

Houd je van hartig? Dan zijn deze 'taartjes' echt iets voor jou.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Snijd de champignons in dunne plakjes en bak ze ongeveer 5 minuten in een pan met olijfolie.
  3. Doe de spinazie in een andere pan, voeg 2 eetlepels water toe en laat de spinazie op middelhoog vuur tot de helft geslonken is.
  4. Haal de pan van het vuur. Laat het afkoelen en giet het vocht goed af.
  5. Vet de muffinvorm in.
  6. Klop de eieren met de (soja)melk los en voeg de champignons, spinazie en geraspte kaas toe.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Vul elke muffinvorm tot ongeveer driekwart hoogte met het mengsel.
  9. Bak de muffins ongeveer 20 à 25 minuten totdat ze gaar en goudbruin zijn.

Ingrediënten

6 personen

150 gram champignons in dunne plakjes gesneden

1 eetlepel olijfolie

125 gram verse spinazie

3 grote eieren

2 eetlepels melk

0.5 kop geraspte kaas

peper en zout (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 6 personen

Witte champignons product photo
Witte champignonsCoop - fijn 250g0,99
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Spinazie product photo
SpinazieSpinazie1,39
Alternatief
1
8710725040411 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Melkan Halfvolle melk product photo
Melkan Halfvolle melkMelkan Melk Verse Halfvolle 1 l Pak met punt1,09
Alternatief
1
Milde 45+ kaas geraspt product photo
Milde 45+ kaas gerasptKaas 48+ Geraspt Gouda Mild 200gr1,79
Alternatief
1
8715800000595 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
110
Koolhydraten
1
Vetten
9
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
8
Vezels
1
Zout
0.4
Suiker
0