0
Winkelmand

Smokey burger met geroosterde puntpaprika

Stapel maar flink op, deze smokey burgers van de grill.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. KNOFLOOKMAYONAISE : doe de eidooiers, witte wijnazijn en zout in een hoge mengkom. Voeg vervolgens de mosterd en een fijngesneden of geperst teentje knoflook toe. Meng dit geheel met een garde of staafmixer en voeg druppelsgewijs de zonnebloemolie toe. Blijf mixen tot de mayonaise de juiste dikte heeft. Breng op smaak met peper.
  2. HAMBURGERS: start met het verwarmen van de kolen.
  3. Draai ze regelmatig om: het velletje zal langzaam zwarte puntjes krijgen. Als de paprika’s rondom zwartgeblakerd zijn haal je ze van het vuur. Laat even afkoelen; je kunt dan de velletjes makkelijk van de paprika’s halen. Verwijder het kroontje en de zaadjes en snijd de paprika’s in repen. Bestrooi ze met een beetje peper en zout en bewaar tot gebruik.
  4. Als de kolen witheet zijn, kun je de smokey burgers bakken. Zodra de hamburgers loslaten van het rooster draai je ze geregeld om zodat ze gelijkmatig garen.
  5. Gril naast de burgers de reepjes ontbijtspek lekker knapperig.
  6. Zijn de hamburgers bijna klaar, leg dan een plakje cheddar op elke burger, dan kan de kaas alvast lekker smelten.
  7. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en besprenkel ze met een klein beetje olijfolie. Rooster de broodjes even kort op de grill voor een krokante bite.
  8. Haal de burgers van het rooster als ze de gewenste gaarheid hebben. Laat ze vijf minuten rusten in aluminiumfolie, zo lopen de sappen niet weg en blijft je burger mals.
  9. Beleg in de tussentijd de broodjes met je zelfgemaakte knoflookmayonaise en de smokey burger met cheddar. Stapel daar bovenop de reepjes geroosterde puntpaprika en het uitgebakken ontbijtspek en top af met een beetje rucola.

Ingrediënten

4 personen

knoflookmayonaise

2 eierdooiers

3 eetlepels witte wijnazijn

1 eetlepel mosterd

1 knoflook (teentje)

250 milliliter zonnebloemolie

hamburgers

0.5 theelepel zout

0.5 theelepel peper

2 zoete puntpaprika's

theelepel peper (naar smaak toevoegen)

theelepel zout (naar smaak toevoegen)

4 Coop smokey burgers

4 ontbijtspek

4 plakken cheddarkaas

4 hamburgerbroodjes
of
4 Italiaanse bollen

1 eetlepel olijfolie

20 gram rucola

Ingrediënten

Voor 4 personen

Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
g'woon Wijnazijn wit product photo
g'woon Wijnazijn witg'woon Wijnazijn wit1,99
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
Marne Franse mosterd mild product photo
Marne Franse mosterd mildFranse mosterd 235 gr0,99
Alternatief
1
Knoflook product photo
KnoflookKnoflook per stuk0,59
Alternatief
1
g'woon Zonnebloemolie product photo
g'woon Zonnebloemolieg'woon Zonnebloemolie1,59
Alternatief
1
Verstegen 4 seizoenen peper product photo
Verstegen 4 seizoenen peperVerstegen 4-seizoenen peper 43 g Pot2,85
Alternatief
1
Zoete puntpaprika's product photo
Zoete puntpaprika'sCoop punt paprika 2 stuks folie1,65
Alternatief
1
Coop Rund hamburger smokey product photo
Coop Rund hamburger smokeyCoop Rund hamburger smokey3,25
Alternatief
1
Trots van Coop Authentieke ontbijtspek product photo
Trots van Coop Authentieke ontbijtspekOntbijtspek2,31
Alternatief
1
Country Cow Cheddar product photo
Country Cow CheddarCountry Cow met cheddar 200 gr0,91
Alternatief
1
Hamburgerbroodjes product photo
HamburgerbroodjesHamburgerbroodjes 4 stuks1,12
Alternatief
1
g'woon Italiaanse bollen product photo
g'woon Italiaanse bollenG'woon Italiaanse bollen 2x100g0,95
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Rucola product photo
RucolaUnbranded Rucola sla 75 GRM VERPAKT1,00
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
1135
Koolhydraten
31
Vetten
96
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
35
Vezels
3
Zout
3
Suiker
0