0
Winkelmand

Witte asperges met serranoham en citroen

Witte asperges horen bij het voorjaar en doen het zeer goed als feestelijk hapje met serranoham en citroenstrooisel.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd de harde onderkanten eraf. Doe in een pan met water met wat zout. Breng aan de kook. Kook de asperges 10 minuten.
  2. Haal uit het water. Dep de asperges droog.
  3. Rol de asperges in een plakje serranoham. Laat de kopjes eruit steken.
  4. Kwast deze in met een beetje olie of vloeibare boter.
  5. Verwarm de asperges in serranoham 10 minuten in de oven zodat de serranoham mooi krokant wordt.
  6. Maak in de tussentijd het citroenstrooisel.
  7. Meng de fijngehakte peterselie en citroenschil met de geperste knoflook en hak samen nog een keer fijn zodat de smaken goed gemengd worden.
  8. Leg de asperges op een schaal en bestrooi met het citroenstrooisel. Serveer warm.

Ingrediënten

4 personen

10 witte asperges

8 plakjes Authentieke serranoham

1 eetlepel olijfolie

4 takjes peterselie fijngehakt

1 stukje citroen schil

1 teentje knoflook geperst

Ingrediënten

Voor 4 personen

8717662025693 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Trots van Coop Authentieke serrano ham product photo
Trots van Coop Authentieke serrano hamAuthentiek Serrano ham3,63
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Heks'nkaas Origineel product photo
Heks'nkaas OrigineelHEKS'NKAAS® smeerdip Origineel 200 g bakje2,79
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
85
Koolhydraten
3
Vetten
5
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
7
Vezels
2
Zout
1
Suiker
0