0
Winkelmand

Aardappel-preisoep met oesterzwammen en spekjes

Probeer ook eens deze aardappel-preisoep met oesterzwammen en spekjes!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aardappelblokjes in circa 15 minuten gaar in de bouillon.
  2. Bak de spekblokjes uit en zet ze apart.
  3. Pureer de aardappel met de bouillon. Schep de oesterzwammen en prei door de soep en verwarm circa 3 minuten tegen de kook aan.
  4. Voeg de spekjes en peterselie toe en breng de soep op smaak met versgemalen peper.
  5. Schep de crème fraîche erdoor of schep deze er voor het serveren op.
  6. Lekker met stokbrood en kruidenboter.

Ingrediënten

4 personen

300 gram aardappels geschild, in blokjes

800 milliliter groentebouillon
of
800 milliliter kruidenbouillon

200 gram mager gerookt spek in blokjes

200 gram oesterzwammen in repen, schoongeveegd

1 prei gewassen, in ringen

3 eetlepels platte peterselie gehakt

200 milliliter crème fraîche

Ingrediënten

Voor 4 personen

8710624300364 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
7613032868895 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Maggi Bouillon tuinkruiden product photo
Maggi Bouillon tuinkruidenMAGGI Bouillon Tuinkruiden 140 Gram Doos1,59
Alternatief
1
Spekreepjes gerookt product photo
Spekreepjes gerooktSpekreepjes2,69
Alternatief
1
Prei kort product photo
Prei kortPrei kort0,65
Alternatief
1
Platte peterselie product photo
Platte peterseliePlatte peterselie0,89
Alternatief
1
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1

Niet beschikbaar

oesterzwammen
Geen product gevonden

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
430
Koolhydraten
18
Vetten
33
Verzadigde vetten
17
Eiwitten
13
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0