0
Winkelmand

Aardappel-preisoep

Een heerlijk Duits recept voor een aardappel-preisoep.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng de bouillon aan de kook.
  2. Kook de aardappelblokjes in circa 10 minuten in de bouillon gaar.
  3. Voeg na 5 minuten de preiringen toe. Roer ten slotte de peterselie en slagroom door de soep en laat deze niet meer koken.
  4. Breng de soep op smaak met peper en eventueel wat zout. Schep de soep in diepe borden of soepkommen. Strooi er bieslook over.

Ingrediënten

4 personen

1 liter kruidenbouillon

250 gram vastkokende aardappels geschild, in blokjes

250 gram prei in ringen

2 eetlepels peterselie fijngehakt

4 eetlepels slagroom

2 eetlepels bieslook fijngeknipt

Ingrediënten

Voor 4 personen

Maggi Bouillon tuinkruiden product photo
Maggi Bouillon tuinkruidenMAGGI Bouillon Tuinkruiden 140 Gram Doos1,59
Alternatief
1
Aardappelen vastkokend groen product photo
Aardappelen vastkokend groenAardappelen vastkokend groen3,99
Alternatief
1
Prei kort product photo
Prei kortPrei kort0,65
Alternatief
3
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
1
Verse bieslook product photo
Verse bieslookCoop Bieslook 20g0,92
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
133
Koolhydraten
14
Vetten
7
Verzadigde vetten
4
Eiwitten
3
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0