0
Winkelmand

Aardappel-venkelsalade met zalm

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aardappels gaar in de schil. Giet ze af en laat afkoelen tot lauw.
  2. Leg de zalm in een pan en giet er kokende visbouillon op tot de vis net onder staat.
  3. Laat hierin de zalm op een lage stand in circa 10 minuten pocheren.
  4. Neem de zalm uit de pan en laat afkoelen.
  5. Pel de aardappels en snijd ze in plakken of blokjes. Snijd de venkel in flinterdunne reepjes (eventueel in de keukenmachine).
  6. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep dit door de aardappels.
  7. Schep hier de venkel doorheen en een deel van de dille. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Verdeel de salade over de borden en verdeel er de zalm in stukjes overheen. Bestrooi met de rest van de dille.

Ingrediënten

2 personen

400 gram nieuwe aardappels

250 gram zalmfilets

600 milliliter visbouillon van tablet

1 venkelknol

4 takjes verse dille grof gehakt

1 theelepel mosterd

1 eetlepel wittewijnazijn

3 eetlepels mayonaise

Ingrediënten

Voor 2 personen

g'woon Röstirondjes product photo
g'woon Röstirondjesg'woon voorgebakken rostirondjes 600 gr1,35
Alternatief
1
8710725022103 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Bouillon blokjes vis product photo
g'woon Bouillon blokjes visg'woon Bouillon blokjes vis 8x10gr0,86
Alternatief
1
3592 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verse dille product photo
Verse dilleVerse dille1,15
Alternatief
1
8710638001110 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710624237240 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Zaanse Mayonaise product photo
Zaanse MayonaiseZaanse Mayonaise tube 180ml0,85
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
615
Koolhydraten
41
Vetten
35
Verzadigde vetten
6
Eiwitten
31
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0