0
Winkelmand

Aardappelen in de schil geroosterd met een sausje

Probeer eens deze aardappelen in de schil geroosterd met een sausje!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200°C. Was de aardappelen en prik ze rondom een paar keer in. Vouw ze losjes in aluminiumfolie en leg ze in een ovenschaal. Laat ze in circa 50 minuten gaar worden.
  2. Maak ondertussen het sausje: verwarm de olie en laat hier de knoflookteentjes op lage stand circa 20 minuten zacht stoven.
  3. Pak de aardappelen uit en snijd de bovenkanten open. Schep een gedeelte van de aardappel leeg en doe dit in een kom. Prak de knoflook in de olie fijn en vermeng dit met het aardappelkruim, de bosuitjes en crème fraiche. Breng op smaak met zout en peper en vul de aardappelen weer met dit mengsel.
  4. Bestrooi ze met geraspte kaas en laat ze onder de grill in een paar minuten bruin worden.

Ingrediënten

4 personen

4 grote kruimige aardappels grote

2 eetlepels olijfolie

4 teentjes knoflook gepeld

4 lente-/bosuitjes gesnipperd

2 eetlepels crème fraîche

4 eetlepels belegen kaas geraspt

Ingrediënten

Voor 4 personen

Kruimige aardappelen groen product photo
Kruimige aardappelen groenKruimige aardappelen groen4,09
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
Bosuien product photo
BosuienBosuien0,69
4
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1
Coop Goudse kaas jong belegen gesneden product photo
Coop Goudse kaas jong belegen gesnedenCoop Goudse kaas jong belegen gesneden2,50
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
290
Koolhydraten
32
Vetten
14
Verzadigde vetten
6
Eiwitten
7
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0