0
Winkelmand

Aardappelgratin met amandel en gruyère

Probeer ook eens deze aardappelgratin met amandel en gruyère!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng de melk op smaak met nootmuskaat, zout en peper en breng aan de kook.
  2. Voeg de aardappelplakjes toe en kook ze in 12-14 minuten beetgaar. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Giet de aardappels af. Leg 1/4 van de aardappelplakjes in de ovenschaal met daarop een laagje amandelen en kaas. Giet er wat kookroom overheen.
  4. Herhaal deze lagen tot de ingrediënten op zijn en eindig met een laagje kaas. Bak de gratin circa 15 minuten in het midden van de oven.

Ingrediënten

4 personen

1 liter melk

nootmuskaat (naar smaak toevoegen) versgeraspt

1 kilogram vastkokende aardappel geschild, in plakjes

200 milliliter kookroom

100 gram amandelschaafsel

200 gram gruyère geraspt

Ingrediënten

Voor 4 personen

Melkan Halfvolle melk product photo
Melkan Halfvolle melkMelkan Melk Verse Halfvolle 1 l Pak met punt1,09
Alternatief
1
Verstegen Nootmuskaat gemalen product photo
Verstegen Nootmuskaat gemalenVerstegen nootmuskaat gemalen 40 g Pot2,35
Alternatief
1
Aardappelen vastkokend groen product photo
Aardappelen vastkokend groenAardappelen vastkokend groen4,39
Alternatief
1
Campina Room culinair product photo
Campina Room culinairCampina Roomproduct Culinair 200 ml Pak0,89
Alternatief
1
Geroosterde amandelen ongezouten product photo
Geroosterde amandelen ongezoutenCoop Geroosterde Amandelen 190 gram3,68
Alternatief
1
Coop Zwitserse gruyere product photo
Coop Zwitserse gruyereKaas2,99
2

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
760
Koolhydraten
55
Vetten
44
Verzadigde vetten
22
Eiwitten
33
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0