0
Winkelmand

Aardappelkerriesoesjes

Probeer eens deze aardappelkerriesoesjes!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Wrijf de aardappels door een zeef of stamp ze fijn. Voeg zout, peper en een mespuntje kerriepoeder toe. Verhit frituurolie tot 150°C.
  2. Breng ondertussen 150 ml water met de boter aan de kook. Voeg in één keer 60 gram bloem toe en roer tot het deeg als een bal loslaat van de bodem van de pan.
  3. Voeg van de warmtebron af al kloppend één voor één 2 eieren toe en schep het aardappelmengsel erdoor.
  4. Vorm met 2 natgemaakte lepels bolletjes (of gebruik een spuitzak met glad mondstuk) en bak het deeg 4 minuten in de hete olie.
  5. Laat de soesjes uitlekken in een vergiet bekleed met keukenpapier.

Ingrediënten

4 personen

250 gram aardappels koud, gekookt

1 mespunt kerriepoeder

frituurolie (naar smaak toevoegen)

50 gram boter

60 gram bloem

2 eieren

Ingrediënten

Voor 4 personen

8710624300364 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Kerriepoeder product photo
g'woon KerriepoederG'woon Kerriepoeder 48 gram0,86
Alternatief
1
8710624237028 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,38
Alternatief
1
Coop Scharreleieren product photo
Coop ScharreleierenCoop Scharreleieren2,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
325
Koolhydraten
21
Vetten
23
Verzadigde vetten
9
Eiwitten
7
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0