0
Winkelmand

Aardappelkrokantjes

Een heerlijk Hollands recept voor aardappelkrokantjes.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de aardappels in dikke plakken van 1/2 cm. Kook ze in circa 12 minuten net gaar.
  2. Giet ze af, spoel er koud water over, laat ze goed uitlekken en dep ze daarna droog met keukenpapier.
  3. Meng het broodkruim met de geraspte kaas en chilipoeder en leg dit op een plat bord.
  4. Klop de eieren met 2 eetlepels water los in een diep bord.
  5. Wentel de aardappelschijfjes eerst door het ei en daarna door het broodmengsel zodat ze rondom goed bedekt zijn.
  6. Verhit de frituurolie tot 180°C en frituur de aardappelschijfjes in gedeelten in 4-5 minuten krokant goudbruin.
  7. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Ingrediënten

4 personen

1 kilogram aardappels schoongeboend

100 gram witbroodkruim

50 gram Parmezaanse kaas geraspt

1 theelepel chilipoeder
of
1 theelepel paprikapoeder

2 eieren

frituurolie (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Röstirondjes product photo
g'woon Röstirondjesg'woon voorgebakken rostirondjes 600 gr1,35
Alternatief
2
Euro witbrood heel product photo
Euro witbrood heelHeel witbrood0,80
Alternatief
1
Coop Grana padano product photo
Coop Grana padanoCoop Grana padano2,88
1
Verstegen Chilipoeder product photo
Verstegen ChilipoederVerstegen chili poeder 35 g Pot2,39
1
Verstegen Paprikapoeder mild product photo
Verstegen Paprikapoeder mildVerstegen paprikapoeder mild 38 g Pot2,19
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
8710624237028 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
640
Koolhydraten
60
Vetten
36
Verzadigde vetten
8
Eiwitten
16
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0