0
Winkelmand

Aardappelkruidentaart

Van deze quiche krijg je direct een lentegevoel door alle verse kruiden.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Bekleed een gesloten ronde bakvorm (geen springvorm) met bakpapier.
  3. Schil de aardappelen en schaaf in dunne plakjes. Bekleed de hele vorm, zowel de bodem als de zijkanten dakpansgewijs met plakjes aardappel.
  4. Was de verse kruiden, laat goed uitlekken en hak fijn.
  5. Bestrooi de aardappelbodem met de geraspte kaas. Strooi de kruiden over de bodem.
  6. Meng 6 eieren en de slagroom, breng op smaak met zout en peper en schenk over de kruiden.
  7. Klop het laatste ei los met 1 tl water en smeer de aardappelplakjes die boven de vulling uitkomen in met ei.
  8. Bak de taart 40 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden.

Ingrediënten

8 personen

5 grote vastkokende aardappelen

2 eetlepels verse dille

2 eetlepels dragon (Verstegen)

2 eetlepels verse peterselie

2 eetlepels verse bieslook

500 milliliter slagroom

7 eieren

100 gram geraspte oude geitenkaas (Old Amsterdam)

1 theelepel zout

0.5 theelepel peper

Ingrediënten

Voor 8 personen

Aardappelen vastkokend groen product photo
Aardappelen vastkokend groenAardappelen vastkokend groen4,39
Alternatief
1
Verse dille product photo
Verse dilleCoop Dille 20g1,15
Alternatief
1
Verstegen Dragon product photo
Verstegen DragonVerstegen dragon 11 g Pot2,09
3
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1
Verse bieslook product photo
Verse bieslookCoop Bieslook 20g0,92
Alternatief
1
Melkan slagroom product photo
Melkan slagroommelkan Verse slagroom 35% vet 250ml1,25
Alternatief
2
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
Arina Oude geitenkaas plakken product photo
Arina Oude geitenkaas plakkenArina Geitenkaas oud gesneden3,42
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
Verstegen 4 seizoenen peper product photo
Verstegen 4 seizoenen peperVerstegen 4-seizoenen peper 43 g Pot2,85
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
380
Koolhydraten
11
Vetten
25
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
9
Vezels
1
Zout
0.4
Suiker
0