0
Winkelmand

Aardappelpuree met blauwe kaas

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de aardappels in stukken. Kook ze in ruim water met een schep zout in circa 20 minuten gaar. Giet ze af in een vergiet en doe ze terug in de pan.
  2. Verwarm de melk en de boter in de magnetron (2 minuten op 400 Watt). Stamp de aardappels goed fijn of gebruik een pureeknijper. Giet de warme melk en boter er geleidelijk bij en klop dit er met een houten lepel stevig doorheen. De puree wordt dan luchtig en romig. Voeg naar eigen smaak peper en nootmuskaat toe.
  3. Verkruimel de blauwe kaas en roer deze op het laatste moment door de hete puree zodat het maar een beetje smelt.

Ingrediënten

4 personen

1 kilogram kruimige aardappel geschild

200 milliliter melk

100 gram boter

nootmuskaat (naar smaak toevoegen) naar smaak

150 gram roquefort
of
150 gram gorgonzola

Ingrediënten

Voor 4 personen

Kruimige aardappelen groen product photo
Kruimige aardappelen groenKruimige aardappelen groen4,09
Alternatief
1
Melkan Halfvolle melk product photo
Melkan Halfvolle melkMelkan Melk Verse Halfvolle 1 l Pak met punt1,09
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Verstegen Nootmuskaat gemalen product photo
Verstegen Nootmuskaat gemalenVerstegen nootmuskaat gemalen 40 g Pot2,35
Alternatief
1
Coop Roquefort product photo
Coop RoquefortCoop Roquefort2,93
Alternatief
1
Galbani Gorgonzola cremosa product photo
Galbani Gorgonzola cremosaGalbani Gorgonzola DOP Cremoso 150g2,59
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
520
Koolhydraten
41
Vetten
33
Verzadigde vetten
21
Eiwitten
13
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0