0
Winkelmand

Aardappelpuree met kabeljauw en ui

Probeer eens deze aardappelpuree met kabeljauw en ui!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de aardappels in stukken. Kook ze in ruim water met een schep zout in circa 20 minuten gaar. Giet ze af in een vergiet en doe ze terug in de pan.
  2. Verwarm de melk en boter in de magnetron (2 minuten op 400 Watt). Stamp de aardappels goed fijn of gebruik een pureeknijper. Giet de warme melk en boter er geleidelijk bij en klop dit er met een houten lepel stevig doorheen. De puree wordt dan luchtig en romig. Voeg naar eigen smaak peper en nootmuskaat toe.
  3. Fruit de uiringen in 5 minuten in de olijfolie zacht en bruin.
  4. Voeg daar de kabeljauw aan toe en bak dit tot de vis uit elkaar valt. Breng op smaak met zout en schep dit door de hete puree.

Ingrediënten

4 personen

1 kilogram kruimige aardappels geschild

200 milliliter melk

100 gram boter

nootmuskaat (naar smaak toevoegen) naar smaak

2 eetlepels olijfolie

2 uien in dunne ringen

200 gram kabeljauwfilet in kleine stukjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

Kruimige aardappelen groen product photo
Kruimige aardappelen groenKruimige aardappelen groen3,99
Alternatief
1
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melk product photo
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melkBio+ Biologische halfvolle melk 1,5% 1L1,09
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Verstegen Nootmuskaat gemalen product photo
Verstegen Nootmuskaat gemalenVerstegen nootmuskaat gemalen 40 g Pot3,19
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
3565 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
8710725022189 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
480
Koolhydraten
43
Vetten
26
Verzadigde vetten
15
Eiwitten
16
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0