0
Winkelmand

Aardappelpuree met kabeljauw en ui

Probeer eens deze aardappelpuree met kabeljauw en ui!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de aardappels in stukken. Kook ze in ruim water met een schep zout in circa 20 minuten gaar. Giet ze af in een vergiet en doe ze terug in de pan.
  2. Verwarm de melk en boter in de magnetron (2 minuten op 400 Watt). Stamp de aardappels goed fijn of gebruik een pureeknijper. Giet de warme melk en boter er geleidelijk bij en klop dit er met een houten lepel stevig doorheen. De puree wordt dan luchtig en romig. Voeg naar eigen smaak peper en nootmuskaat toe.
  3. Fruit de uiringen in 5 minuten in de olijfolie zacht en bruin.
  4. Voeg daar de kabeljauw aan toe en bak dit tot de vis uit elkaar valt. Breng op smaak met zout en schep dit door de hete puree.

Ingrediënten

4 personen

1 kilogram kruimige aardappels geschild

200 milliliter melk

100 gram boter

nootmuskaat (naar smaak toevoegen) naar smaak

2 eetlepels olijfolie

2 uien in dunne ringen

200 gram kabeljauwfilet in kleine stukjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

Kruimige aardappelen groen product photo
Kruimige aardappelen groenKruimige aardappelen groen4,09
Alternatief
1
Melkan Halfvolle melk product photo
Melkan Halfvolle melkMelkan Melk Verse Halfvolle 1 l Pak met punt1,09
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Verstegen Nootmuskaat gemalen product photo
Verstegen Nootmuskaat gemalenVerstegen nootmuskaat gemalen 40 g Pot2,35
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Grano ui product photo
Grano uiTop! van Coop Ui XL0,49
Alternatief
2
Vismarine Kabeljauwfilet product photo
Vismarine KabeljauwfiletVismarine Kabeljauwfilet5,01
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
480
Koolhydraten
43
Vetten
26
Verzadigde vetten
15
Eiwitten
16
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0