0
Winkelmand

Aardappelpuree met knoflook en gefrituurde peterselie

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen in gelijke stukken en zet ze op met water en een schepje zout. Kook ze in circa 20 minuten gaar.
  2. Verwarm ondertussen de olie en fruit hierin de knoflook tot hij gaat geuren. Schep de knoflook uit de olie en houd apart.
  3. Frituur de krulpeterselie in porties heel kort in de hete olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar de olie.
  4. Giet de aardappelen af en stamp ze met de warme melk smeuïg en glad. Giet de warme olie en knoflook erbij en klop de puree met een houten lepel luchtig. Breng goed op smaak met zout en peper. Verkruimel de gefrituurde peterselie erover.
  5. Lekker met gehaktballen of met gebakken vis.

Ingrediënten

4 personen

1 kilogram kruimige aardappel geschild

4 eetlepels olijfolie extra vergine

2 teentjes knoflook grof gehakt

1 bos krulpeterselie gedroogd, gewassen, alleen de blaadjes

100 milliliter melk warm

Ingrediënten

Voor 4 personen

Kruimige aardappelen groen product photo
Kruimige aardappelen groenKruimige aardappelen groen4,09
Alternatief
1
Goldsun Olijfolie extra vierge product photo
Goldsun Olijfolie extra viergeGoldsun olijfolie extra vierge 1l4,89
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1
Melkan Halfvolle melk product photo
Melkan Halfvolle melkMelkan Melk Verse Halfvolle 1 l Pak met punt1,09
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
275
Koolhydraten
40
Vetten
10
Verzadigde vetten
2
Eiwitten
5
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0