0
Winkelmand

Aardappelpuree met noten

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de aardappels in stukken. Kook ze in ruim water met een schep zout in circa 20 minuten gaar. Giet ze af in een vergiet en doe ze terug in de pan.
  2. Verwarm de melk en boter in de magnetron (2 minuten op 400 Watt). Stamp de aardappels goed fijn of gebruik een pureeknijper. Giet de warme melk en boter er geleidelijk bij en klop dit er met een houten lepel stevig doorheen. De puree wordt dan luchtig en romig. Voeg naar eigen smaak peper en nootmuskaat toe.
  3. Rooster de walnoten, pecannoten of hazelnoten of een combinatie ervan in een droge koekenpan tot ze gaan geuren. Laat ze afkoelen en maal ze grof in de keukenmachine. Voeg een beetje zout en peper toe en schep dit door de hete puree.

Ingrediënten

4 personen

1 kilogram kruimige aardappel geschild

200 milliliter melk

100 gram boter

nootmuskaat (naar smaak toevoegen) naar smaak

200 gram walnoten
of
200 gram pecannoten
of
200 gram hazelnoten

Ingrediënten

Voor 4 personen

Kruimige aardappelen groen product photo
Kruimige aardappelen groenKruimige aardappelen groen4,09
Alternatief
1
Melkan Halfvolle melk product photo
Melkan Halfvolle melkMelkan Melk Verse Halfvolle 1 l Pak met punt1,09
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Verstegen Nootmuskaat gemalen product photo
Verstegen Nootmuskaat gemalenVerstegen nootmuskaat gemalen 40 g Pot2,35
Alternatief
1
g'woon Walnoten product photo
g'woon Walnoteng'woon Walnoten ongebrand en ongezouten 150gr2,14
Alternatief
2
Coop Pecannoten gezouten product photo
Coop Pecannoten gezoutenCoop Pecannoten Gezouten 115gr3,29
Alternatief
2
Ritter Sport Puur hele hazelnoot product photo
Ritter Sport Puur hele hazelnootDunkle Voll-Nuss1,42
Alternatief
2

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
740
Koolhydraten
44
Vetten
55
Verzadigde vetten
17
Eiwitten
14
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0