0
Winkelmand

Aardappelpuree met peperige olie

Probeer eens deze aardappelpuree met peperige olie!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de aardappels in stukken. Kook ze in ruim water met een schep zout in circa 20 minuten gaar. Giet ze af in een vergiet en doe ze terug in de pan.
  2. Verwarm de melk en de boter in de magnetron (2 minuten op 400 Watt). Stamp de aardappels goed fijn of gebruik een pureeknijper. Giet de warme melk, boter en olijfolie er geleidelijk bij en klop dit er met een houten lepel stevig doorheen. De puree wordt dan luchtig en romig. Voeg naar eigen smaak peper en nootmuskaat toe. Voeg wat extra grof gemalen peper toe.

Ingrediënten

4 personen

1 kilogram kruimige aardappels geschild

200 milliliter melk

50 gram boter

nootmuskaat (naar smaak toevoegen) naar smaak

50 milliliter olijfolie extra vergine

zwarte peper (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

Kruimige aardappelen groen product photo
Kruimige aardappelen groenKruimige aardappelen groen4,09
Alternatief
1
Melkan Halfvolle melk product photo
Melkan Halfvolle melkMelkan Melk Verse Halfvolle 1 l Pak met punt1,09
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Verstegen Nootmuskaat gemalen product photo
Verstegen Nootmuskaat gemalenVerstegen nootmuskaat gemalen 40 g Pot2,35
Alternatief
1
8710624027865 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Zwarte peper product photo
Verstegen Zwarte peperVerstegen zwarte peper 40 g Pot2,85
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
395
Koolhydraten
41
Vetten
22
Verzadigde vetten
9
Eiwitten
6
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0