0
Winkelmand

Aardappelsalade met sperzieboontjes en tonijn

Deze heerlijke salade met sperziebonen, krielaardappelen, tonijn en verse yoghurtdressing ziet er prachtig uit op jouw eettafel!

Bereiding
Ingredi├źnten

Bereiding

  1. Was de krielaardappeltjes en kook ze in weinig water in 8-10 minuten gaar.
  2. Kook de eieren hard.
  3. Maak de sperziebonen schoon en breek ze in drie├źn. Kook de sperziebonen in 10 minuten gaar.
  4. Maak een dressing van de yoghurt, de olijfolie, wat azijn en peper.
  5. Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
  6. Pel de eieren en snijd ze in parten.
  7. Giet de gare krieltjes en sperziebonen af en meng de dressing en de bosui erdoor. Laat dit afkoelen.
  8. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  9. Laat de tonijn uitlekken.
  10. Meng de paprika en de vis door de salade.
  11. Leg wat gewassen slabladen op een schaal en schik de salade en de parten ei erop.

Ingredi├źnten

2 personen

500 gram krielaardappeltjes

2 eieren

300 gram sperziebonen

2 eetlepels halfvolle yoghurt

2 eetlepels olijfolie

azijn (naar smaak toevoegen)

peper (naar smaak toevoegen)

1 bosuitje

1 rode paprika

1 blikje tonijnstukken in water

1 kropsla

Ingredi├źnten

Voor 2 personen

Coop Kriel aardappeltjes product photo
Coop Kriel aardappeltjes1,29
Alternatief
1
Coop scharreleieren maat M (6 stuks) product photo
Coop scharreleieren maat M (6 stuks)1,99
Alternatief
1
Sperziebonen product photo
Sperziebonen2,09
Alternatief
1
Bio+ Halfvolle melk product photo
Bio+ Halfvolle melk1,09
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneel3,79
Alternatief
1
Bio+ Natuurazijn product photo
Bio+ Natuurazijn0,99
Alternatief
1
Verstegen 4 seizoenen peper product photo
Verstegen 4 seizoenen peper2,85
Alternatief
1
Bosuien product photo
Bosuien0,79
Alternatief
1
 product photo
paprika's
Alternatief
John West Tonijnstukken in water product photo
John West Tonijnstukken in water1,22
Alternatief
1
 product photo
kropsla
Alternatief

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
479.85
Koolhydraten
45.94
Vetten
16.53
Verzadigde vetten
3.71
Eiwitten
30.66
Vezels
11.28
Zout
0.74
Suiker
8.62