0
Winkelmand

Aardappelschotel met broccoli en kip

Deze simpele maaltijd met kip, aardappel en broccoli zit barstensvol smaak en vitaminen!

Bereiding
Ingredi├źnten

Bereiding

  1. Snijd de kip in dunne reepjes.
  2. Pel de knoflook.
  3. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  4. Bak de knoflook in de olie op een zacht vuur in een wok of koekenpan.
  5. Neem de knoflook uit de pan en bak de kipfilet al omscheppend in de achtergebleven olie.
  6. Was de basilicum.
  7. Pureer de knoflook met de basilicum met een staafmixer.
  8. Kook de aardappelschijfjes en de broccoli in weinig water in ca. 4 minuten beetgaar. Laat dit uitlekken.
  9. Doe de groente, de aardappelen en de knoflook bij de kip en warm alles goed door.
  10. Maak op smaak met peper.

Ingredi├źnten

2 personen

200 gram kipfilets

3 teentjes knoflook

500 gram broccoli

2 eetlepels olie

hand basilicumblaadjes (naar smaak toevoegen)

450 gram aardappelschijfjes

peper (naar smaak toevoegen)

Ingredi├źnten

Voor 2 personen

Kipfilet product photo
Kipfilet4,31
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droog0,99
Alternatief
1
 product photo
broccoli
Alternatief
g'woon Frituurvet vloeibaar product photo
g'woon Frituurvet vloeibaar5,75
Alternatief
1
Verse basilicum product photo
Verse basilicum1,53
Alternatief
1
Aardappelschijfjes product photo
Aardappelschijfjes0,67
Alternatief
1
Verstegen 4 seizoenen peper product photo
Verstegen 4 seizoenen peper2,85
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
445.86
Koolhydraten
41.59
Vetten
13.12
Verzadigde vetten
3.06
Eiwitten
35.75
Vezels
9.44
Zout
0.18
Suiker
0.73