0
Winkelmand

Aardappeltaart met rozemarijn en pancetta

Probeer eens deze aardappeltaart met rozemarijn en pancetta!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in circa 15 minuten half gaar in de schil. Laat ze enigszins afkoelen en pel ze dan.
  2. Verwarm ondertussen 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui op lage stand circa 5 minuten.
  3. Voeg de rozemarijn en pancetta toe en bak nog 2 minuten mee op lage stand. Breng de uien op smaak met zout en peper.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappelen in dunne plakjes en leg de helft dakpansgewijs in de ovenschaal. Bestrooi licht met zout en peper en verdeel de ui en pancetta hierover. Dek dit weer dakpansgewijs af met de rest van de aardappelplakjes. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met zout en peper en nog wat rozemarijnnaaldjes.
  5. Bak de aardappeltaart in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Ingrediënten

4 personen

800 gram vastkokende aardappels gewassen

3 eetlepels olijfolie

2 grote uien in ringen

2 takjes verse rozemarijn alleen de blaadjes

150 gram pancetta fijngesneden

Ingrediënten

Voor 4 personen

Aardappelen vastkokend groen product photo
Aardappelen vastkokend groenAardappelen vastkokend groen3,99
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
3565 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8712200757203 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Fiorucci Pancetta product photo
Fiorucci PancettaFiorucci pancetta 50 gram Vleeswaren1,50
3

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
445
Koolhydraten
41
Vetten
26
Verzadigde vetten
9
Eiwitten
9
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0