0
Winkelmand

Aardappeltje boerenkool

Gevulde aardappel met… boerenkool, spekjes, ui en champignons.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de zoete aardappelen en zet een grote pan op het vuur.
  2. Zorg dat de aardappelen goed onder water staan en kook ze in ongeveer 30 minuten gaar.
  3. Pel de ui en knoflook en snipper beiden fijn.
  4. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  5. Zet een hapjespan op het vuur en fruit de knoflook en ui in olijfolie gedurende 2 minuten.
  6. Voeg de spekjes en champignons toe en bak ze bruin en knapperig in 5 minuten.
  7. Doe de boerenkool hierbij en roerbak het terwijl je de boerenkool omschept, dan zal de boerenkool slinken.
  8. Breng het op smaak met peper.
  9. Schep de vulling in de zoete aardappels.

Ingrediënten

4 personen

4 grote zoete aardappels

1 ui

1 knoflookteentje

250 gram champignons

1 eetlepel olijfolie

200 gram spekjes

400 gram boerenkool

peper (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

2135170000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
3565 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Witte champignons product photo
Witte champignonsCoop - fijn 250g0,99
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Slagerskwaliteit gerookte spekreepjes product photo
Slagerskwaliteit gerookte spekreepjesSlagerskwaliteit gerookte spekreepjes3,79
Alternatief
1
Boerenkool fijn voordeelverpakking product photo
Boerenkool fijn voordeelverpakkingBoerenkool Fijn 500gr Verpakt1,75
Alternatief
1
Verstegen 4-Seizoenen peper product photo
Verstegen 4-Seizoenen peperVerstegen 4-seizoenen peper 43 g Pot2,85
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
280
Koolhydraten
26
Vetten
13
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
12
Vezels
4
Zout
1.8
Suiker
0