0
Winkelmand

Aardappeltje hutspot

Gevulde aardappel met… wortel, gebakken ui en rookworst. Hollandser wordt het niet.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de aardappelen en zet een grote pan op het vuur.
  2. Zorg dat de aardappelen goed onder water staan en kook de aardappelen in ongeveer 35 minuten gaar.
  3. Gaar de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Snijd de wortels in blokjes en kook deze in een laagje water in 10 minuten beetgaar.
  5. Snijd de uien in ringen. Verhit een koekenpan, schenk er olijfolie in en bak de uien.
  6. Zet het vuur na 3 minuten zacht en smoor de uien verder gaar.
  7. Snijd de rookworst in plakjes en meng de wortel, ui en worst door elkaar.
  8. Breng eventueel het geheel op smaak met peper en zout.
  9. Schep de vulling in de aardappelen.
  10. Serveer met een beetje mosterd.

Ingrediënten

4 personen

4 grote aardappelen

400 gram wortel in blokjes

400 gram uien in ringen

1 rookworst

1 eetlepel olijfolie

peper en zout (naar smaak toevoegen)

1 eetlepel Dijon mosterd

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Röstirondjes product photo
g'woon Röstirondjesg'woon voorgebakken rostirondjes 600 gr1,35
Alternatief
1
Bio+ Winterpeen product photo
Bio+ WinterpeenBio+ Winterpeen1,89
Alternatief
1
Uien product photo
UienUien0,99
Alternatief
1
Rookworst fijn product photo
Rookworst fijnRookworst fijn3,19
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Jozo Zout & peper mix product photo
Jozo Zout & peper mixJOZO Zout & Peper Mix Extra Fijn 100 g Bus1,09
Alternatief
1
Marne Franse mosterd mild product photo
Marne Franse mosterd mildFranse mosterd 235 gr0,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
435
Koolhydraten
37
Vetten
24
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
14
Vezels
8
Zout
1.8
Suiker
0