0
Winkelmand

Aardbeien-crostata

Een heerlijk, friszoet gebak met verse aardbeien uit de Italiaanse keuken. Al in 15 minuten gemaakt!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg het bladerdeeg op het bakpapier in de taartvorm. Prik de deegbodem in met een vork. Leg een stuk bakpapier op het deeg met daarop de blindbakvulling. Bak de bodem 10-12 minuten in het midden van de oven.
  2. Snijd 200 gram aardbeien in kwarten. Meng de mascarpone met de eieren, basterdsuiker en stukjes aardbei. Neem de deegbodem uit de oven en verwijder de blindbakvulling en bakpapier. Verdeel het mascarponemengsel over de bodem en bak de bodem met vulling nog 30 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen.
  3. Snijd de overige aardbeien kleiner en verdeel over de taart, maal een beetje peper erover en garneer met basilicum.

Ingrediënten

1 rol bladerdeeg koelvers

500 gram aardbeien

500 gram mascarpone

4 eieren losgeklopt

100 gram witte basterdsuiker

basilicumblaadje (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 0 personen

Koopmans Bladerdeeg product photo
Koopmans BladerdeegKoopmans Bladerdeeg Origineel 450gr0,99
Alternatief
1
Aardbeien product photo
AardbeienCoop Aardbeien Klasse I 0,4 kg Doos2,99
Alternatief
2
Galbani Mascarpone product photo
Galbani MascarponeGalbani Mascarpone 250G2,35
2
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Van Gilse Witte basterdsuiker product photo
Van Gilse Witte basterdsuikerVan Gilse Witte Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,99
Alternatief
1
Verse basilicum product photo
Verse basilicumVomar Basilicum 12g1,29
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
415
Koolhydraten
22
Vetten
32
Verzadigde vetten
19
Eiwitten
8
Vezels
1
Zout
0.4
Suiker
0