0
Winkelmand

Aardbeien-rabarberjam van Else Janssen

Else heeft een heerlijk recept voor dé klassieke voorjaarscombinatie: aardbeien en rabarber.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de rabarber in stukjes. Kook ze met een héél klein bodempje water tot moes en laat de rabarber iets inkoken. Pas op dat het niet aanbrandt!
  2. Voeg vervolgens de suiker en de aardbeien toe. Roer tot de suiker is opgelost. Breng het geheel aan de kook en laat dit een uur goed doorkoken.
  3. Giet de hete jam in potten, sluit ze af en keer de potten om. Door de hele aardbeien te gebruiken blijven de vruchten herkenbaar in de jam.

Ingrediënten

6 personen

1 kilogram rabarber schoonmaken

1 kilogram geleisuiker speciaal

1 kilogram aardbei

Ingrediënten

Voor 6 personen

Hak Rabarber compote product photo
Hak Rabarber compoteHAK Rabarbercompote 360gr1,39
Alternatief
3
Van Gilse Geleisuiker speciaal product photo
Van Gilse Geleisuiker speciaalVan Gilse Geleisuiker Speciaal 500 Gram Stazak1,59
Alternatief
2
Aardbeien product photo
AardbeienCoop Aardbeien Klasse I 0,4 kg Doos3,49
Alternatief
3

Alternatief