0
Winkelmand

Aardbeienchutney

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalot met de gember, kardemom en nootmuskaat. Roer de citroenrasp en -sap erdoor. Laat iets afkoelen.
  2. Voeg 50 ml water, de suiker, een snuf zout, de aardbeien en chilipeper toe. Kook zachtjes circa 10 minuten. Schep de chutney in de potten met deksel en bewaar maximaal 1 week in de koelkast.

Ingrediënten

1 eetlepel olijfolie

200 gram sjalotjes gesnipperd
of
200 gram rode uien gesnipperd

1 verse gember geschild, geraspt, ca. 5 cm

1 mespuntje kardemompoeder
of
1 mespuntje kaneelpoeder

nootmuskaat (naar smaak toevoegen)

1 citroen rasp en sap

50 gram suiker

750 gram aardbeien gehalveerd

0.5 theelepel chilipepervlokken
of
0.5 theelepel chilipoeder

Ingrediënten

Voor 0 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
Rode uien product photo
Rode uienRood 500 g COOP0,95
Alternatief
1
Verstegen Gember gemalen product photo
Verstegen Gember gemalenVerstegen gember gemalen 26 g Pot2,49
Alternatief
1
8712200065520 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalenVerstegen Kaneel gemalen 37 g Pot2,19
Alternatief
1
Verstegen Nootmuskaat gemalen product photo
Verstegen Nootmuskaat gemalenVerstegen nootmuskaat gemalen 40 g Pot3,19
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Kristalsuiker product photo
Van Gilse KristalsuikerVan Gilse Kristalsuiker 1 Kilogram Stazak0,71
Alternatief
1
Aardbeien product photo
AardbeienCoop Aardbeien Klasse I 0,4 kg Doos2,99
Alternatief
2
8712200753939 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Chilipoeder product photo
Verstegen ChilipoederVerstegen chili poeder 35 g Pot2,39
1

Alternatief