0
Winkelmand

Aardbeienjam met citroen en basilicum

Zelf aardbeienjam maken? Dat is makkelijker dan je denkt! Geef eens een twist aan de zelfgemaakte aardbeienjam en gebruik basilicum.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de jampotten af met kokend water, zet ze in de vaatwasser of zet ze vochtig in een oven van 100ºC.
  2. Breng de aardbeien, citroenrasp en geleisuiker op middelhoge stand aan de kook. Laat de jam, eventueel met een klein scheutje water, al roerend zachtjes 3 minuten borrelen. Roer het citroensap en de basilicum erdoor en kook nog 1 minuut.
  3. Vul de brandschone jampotten tot aan de rand. Sluit de potten en zet ze omgekeerd weg. Bewaar de jam maximaal 1 jaar op een donkere plaats of na opening enkele weken in de koelkast.

Ingrediënten

500 gram aardbeien gehalveerd, schoongemaakt

1 citroen rasp en sap

225 gram geleisuiker speciaal

3 eetlepels basilicum fijngesneden

Ingrediënten

Voor 0 personen

Aardbeien product photo
AardbeienCoop Aardbeien Klasse I 0,4 kg Doos2,99
Alternatief
2
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Geleisuiker speciaal product photo
Van Gilse Geleisuiker speciaalVan Gilse Geleisuiker Speciaal 500 Gram Stazak1,75
Alternatief
1
8710147572545 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
530
Koolhydraten
124
Vetten
0
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
2
Vezels
3
Zout
0
Suiker
0