0
Winkelmand

Aardbeientaart

Een heerlijk Europees recept voor aardbeientaart.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. et de bakvorm licht in, bekleed hem met het deeg en prik de deegbodem hier en daar in met een vork.
  3. Leg een stuk bakpapier op het deeg in de vorm. Verdeel daarover de steunvulling.
  4. Bak de bodem 15 minuten in het midden van de oven.
  5. Verwijder de steunvulling en het bakpapier. Laat de bodem nog 10 minuten bakken en laat deze daarna op een rooster afkoelen.
  6. Klop de slagroom stijf.
  7. Spatel er de mascarpone en de likeur door en verdeel het mengsel over de afgekoelde taartbodem.
  8. Laat bij het schoonmaken van de aardbeien aan 6-8 aardbeien de kroontjes zitten.
  9. Verdeel de vruchten over de taartbodem, met de aardbeien met kroontjes in het midden. Bestrooi de rand van de taart met poedersuiker.

Ingrediënten

8 personen

6 plakjes diepvriesbladerdeeg ontdooid, 10x10 cm

boter (naar smaak toevoegen) om in te vetten

200 milliliter slagroom

125 gram mascarpone

2 eetlepels marasquin
of
2 eetlepels aardbeienlikeur

1000 gram aardbeien schoongemaakt

poedersuiker (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 8 personen

Koopmans Bladerdeeg product photo
Koopmans BladerdeegKoopmans Bladerdeeg Origineel 450gr0,99
Alternatief
1
g'woon Halvarine product photo
g'woon Halvarineg'woon Halvarine 500gr0,75
Alternatief
1
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
1
Galbani Mascarpone product photo
Galbani MascarponeGalbani Mascarpone 250G2,35
1
8410221110006 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Aardbeien product photo
AardbeienCoop Aardbeien Klasse I 0,4 kg Doos2,99
Alternatief
3
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,89
Alternatief
1

Niet beschikbaar

marasquin
Geen product gevonden

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
470
Koolhydraten
22
Vetten
39
Verzadigde vetten
24
Eiwitten
6
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0