0
Winkelmand

Aardbeientaartje met chocolade en munt

Probeer eens dit zomerse aardbeientaartje met chocolade en munt!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de slagroom tegen de kook aan. Voeg de chocolade toe en laat deze al roerend smelten. Roer de gehakte munt erdoor en laat de chocoladecrème afkoelen en opstijven buiten de koelkast.
  2. Vet de vormpjes in en verdeel de deeglapjes erover. Laat het deeg eventueel iets overhangen. Prik het hier en daar in met een vork. Bak de deegbodempjes 10-15 minuten en laat afkoelen.
  3. Wip de deegbakjes uit de vormpjes. Verdeel de jam over de deegbodem. Schep daarop de chocoladecrème. Leg de aardbeien erop en maal er een vleugje peper over. Garneer met munt.

Ingrediënten

4 personen

100 milliliter slagroom

100 gram pure chocolade in stukjes

1 eetlepel verse munt
en
8 muntblaadjes om te garneren

4 plakjes diepvriesbladerdeeg ontdooid

4 eetlepels bosvruchtenjam

200 gram aardbeien schoongemaakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

Melkan Houdbare slagroom product photo
Melkan Houdbare slagroommelkan Houdbare slagroom 35% vet 200ml0,81
Alternatief
1
g'woon Chocoladereep extra puur 85% product photo
g'woon Chocoladereep extra puur 85%g'woon Extra Pure Chocolade 85% Cacao 100 g1,39
Alternatief
1
Verse munt voordeelverpakking product photo
Verse munt voordeelverpakkingVerse munt voordeelverpakking1,19
Alternatief
1
Verse munt voordeelverpakking product photo
Verse munt voordeelverpakkingVerse munt voordeelverpakking1,19
Alternatief
1
Koopmans Bladerdeeg product photo
Koopmans BladerdeegKoopmans Bladerdeeg Origineel 450gr0,97
Alternatief
1
g'woon Extra jam bosvruchten product photo
g'woon Extra jam bosvruchteng'woon Extra jam bosvruchten0,88
Alternatief
1
Aardbeien product photo
AardbeienCoop Aardbeien Klasse I 0,4 kg Doos3,49
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
440
Koolhydraten
41
Vetten
28
Verzadigde vetten
19
Eiwitten
5
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0