0
Winkelmand

Abrikozen-walnotengalette met yoghurtijs

Wist je dat je zelf yoghurtijs kunt maken? Yoghurtijs gaat goed samen met deze abrikozen-walnotengalette. Het perfecte recept voor een lekker nagerecht.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Halveer de abrikozen en verwijder de pit. Los de maizena op in 1 eetlepel koud water. Giet dit over de abrikozen toe en voeg de honing toe. Meng goed en laat circa 5 minuten rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 180ºC. Rol het taartdeeg uit op de bakplaat en prik een paar keer met een vork in het deeg. Leg de abrikozen in het midden van het deeg en verdeel tot circa 5 cm van de rand. Vouw de deegranden naar binnen, over het fruit heen. De randen mogen elkaar iets overlappen.
  3. Bestrooi de vulling met de walnoten en duw de noten iets erin. Bak de galette in de oven in circa 35 minuten goudbruin. Bestrooi met de tijm en serveer met het yoghurtijs.

Ingrediënten

4 personen

400 gram abrikozen

1 theelepel maizena

3 eetlepels honing

1 rol taartdeeg koelvers

25 gram walnoten

5 takjes tijm

1 bakje yoghurtijs naturel

Ingrediënten

Voor 4 personen

Abrikozen zonder pit product photo
Abrikozen zonder pitAbrikozen 250gr2,99
Alternatief
2
Duryea Maizena 250G 16x product photo
Duryea Maizena 250G 16xMAIZENA STARCH 16X250G BOX EB ITNL0,59
1
8710624218324 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Koopmans Bladerdeeg product photo
Koopmans BladerdeegKoopmans Bladerdeeg Origineel 450gr0,99
1
g'woon Walnoten product photo
g'woon Walnoteng'woon Walnoten ongebrand en ongezouten 150gr2,14
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
Hertog Ijs Yoghurt Bosvruchten Ijssalon product photo
Hertog Ijs Yoghurt Bosvruchten IjssalonHertog Yoghurt Bosvruchten 900ML 6x4,19
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
580
Koolhydraten
62
Vetten
31
Verzadigde vetten
13
Eiwitten
9
Vezels
2
Zout
0.7
Suiker
0